Hyundai Motor Grubu ay yolculuğuna hazırlanıyor

Otomobil şirketleri teknoloji devlerine dönüşünce, robot şirketleri ve ay görevleri onların yeni ajandaları oluyor. Hyundai, Boston Dynamics gibi bir robot devini bünyesine katmanın ötesine geçiyor. Koreli dev şimdide aya gitme hazırlıklarına başladı.

Şirketten yapılan açıklamada “Hyundai, yeni projeleriyle havacıve uzay sektönde çığımaya hazırlanıyor. Ayızeyini keşfetmek isteyen Hyundai, solar şarjlı ve otonom rüşlü bir ay platformu oluşturacak. Metamobilitede zla kselen Hyundai, 2027’de rlatma yeteneğine sahip bir kaşif yaratacak.” denildi.

Dev şirket şimdi de bir ay keşif platformu ve kaşif robotlar geliştiriyor. 

Kore Astronomi ve Uzay Bilimleri Enstitüsü (KASI), Kore Havacıve Uzay Araşrma Enstitüsü (KARI), Kore Atom Enerjisi Araştırma Enstitüsü (KAERI) ve Kore Otomotiv Teknoloji Enstitüsü (KATECH) gibi kuruluşlarla ortak çalışma anlaşması imzalayan Hyundai,

ylelikle insanlığıbilimden ve teknolojiden daha fazla yararlanmasına katkıda bulunacak.

Hyundai Motor Grubu, ortak kuruluşlarla yapılan rüşmelerin ardından ilk uzay keşfini ay zeyinde gerçekleştirmeye karar verdi. İlk test ünitesini 2024’üikinci yarında tamamlamayı planlayan grup, 2027’de de hareket kabiliyetine sahip bir model oluşturmayı hedefliyor.

En gelişmiş araç teknolojilerini aya gönderiyor

Geliştirilecek ay platformu ve kaşif robotiklerHyundai teknolojilerinde şu sistemlerden yararlanacak:

  • Gelişmiş otonom rüş teknolojileri,
  • elektrikli motor,
  • yen aksam ve spansiyonlardan oluşan rüş sistemini,
  • solar panel ve batarya şarj parçaları
  • Hyundai Rotem’in geliştirdiğhareketli özel robot
  • Platform ve robotikler, ay zeyinin koşullarına dayanmak in termal netim levine ve radyasyon kalkanına sahip olacak.

Araşrma ve geliştirme amalarından sonra ay zeyine yakıbir ortamda test evresine geçecek olan grup, platform ve robotikleri ayıney kutbuna yakıbir yere indirmeyi planlayacak.

neş enerjili ve otonom rüşlü robotikler yaklaşı70 kg ağırlığında olacak. 

Ay zeyinin kazılması ve örnek maddelerin alınması in özel hareket mekanizmasına da sahip olacak robotikler, çitli bilimsel revleri yerine getirerek hem havacıhem de otomotive vermiş olacak.

Yeni E Serisi teknoloji dopingi ve Türkiye’ye özel motorla geliyor

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.