Türkiye’nin en hızlı şarj istasyonu Isparta yoluna kuruldu

Şarj istasyonu operatörü Eşarj, Türkiye’nin öncü olacak ilk ve en hızlı elektrikli araç şarj istasyonunu Isparta yoluna kurdu.

Küresel elektrikli araç (EV) pazarı son on yıl içerisinde ciddi bir büyüme yaşadı. Otomotiv üreticilerinin elektrikli model sayılarını artırmasıyla birlikte bu büyüme önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Artışın sürdürülebilir olması için de araçlarla ilgili bazı parametrelerin doğru çalışması gerekiyor. Şarj istasyonları ağının genişletilmesi ve gelişmesi, menzil ve tüketici benimsemesi sorunlarını rahatlatmaya yardımcı oluyor. Ülkemizde de altyapı çalışmaları artışta ve son yeniliklerden biri Eşarj’dan geldi.

Türkiye’nin en hızlı elektrikli araç şarj istasyonu: 20 dakikada yüzde 80 şarj

Elektrikli araçların karbon emisyonlarını azaltmada tam potansiyellerine ulaşmaları için çalışan Eşarj, şarj istasyonu çalışmalarında öncü bir harekete imza attı.

Eşarj, yenilebilir enerji sertifikası alan ilk şarj operatörü (IREC, YEK-G), ilk DC şarj istasyonu ve elektrikli araç markaları ile anlaşmalı ilk şarj operatörü unvanlarının yanına Türkiye’de 360kW gücündeki ilk ve en hızlı şarj istasyonunu da ekledi.

Ankara – Isparta yolu Dumlupınar bulvarı üzerinde bulunan Taymek Unlu Mamüller dinlenme tesislerinde yer alan Eşarj yüksek hızlı (DC) şarj istasyonu ile araçlar yüzde 10 şarjdan yüzde 80 şarja ortalama 20 dakikada ulaşabiliyor. Şirket, Eşarj mobil uygulamasında da görülebilen ve 360 kW gücünde en hızlı soket olan bu istasyon ile beraber Ankara’da 52. istasyona ulaşmış oldu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.