Lada’nın üretimi, Oyak Renault’yu kurtaran Megane 2 yöneticisi Türk mühendisten sorulacak

Otomotivde uluslararası düzeyde yönetici kademelerde görev alan Türklere bir isim daha katıldı. Türk mühendis Selçuk Curo, milyonlarca araç üreten bir otomotiv devinin mühendislikten sorumlu tepe yönetimine getirildi.

Lada marka araçların üretimini yapan Rus AvtoVAZ şirketinin mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine Türk mühendis Selçuk Cura atandı. Cura, Renault’nun Bursa tesisinde 2002 yılında ihracat odaklı üretimine başlanan L84 kodlu Megane II projesinin yönetimini üstlenmişti. O dönem Renault Yönetim Kurulu Başkanı Louis Schweitzer’i de Türkiye’de ağırlayan Oyak Renault, Megane II projesiyle ihracata yönelerek, adeta kapanmanın kıyısından dönmüştü.

İTÜ 1987 Muzenu Selçuk Cura, Rus Autovaz’ın mühendisliğinden sorumlu oldu.

AvtoVAZ’dan yapılan açıklamada, Cura’nın yeni görevine yeni yılın ilk günü olan 1 Ocak 2018 itibariyle başlayacağı duyuruldu.

Kura bu görevi, Alman Harald Guenther Grubel’den yeni yılın ilk günü devralacak. Grubel’in Autovaz ile sözleşmesinin bitmesi nedeniyle görev değişikliğinin gerçekleştiği de belirtiliyor.

Selçuk Cura kimdir?

1964 doğumlu olan Selçuk Kura, 1987 İTÜ mezunu. Kura’nın sorumluluk alanı şirketin mühendislik alanındaki modernizasyonu ve rekabet gücünün geliştirilmesi olacak. 30 yıldır Renault-Nissan şirketler grubunda görev yapan Selçuk Cura, Renault Megane II Sedan, Dacia Lodgy ve Dacia Dokker projelerinde sorumlu müdür olarak çalışmıştı. Renault Nissan İttifakı bünyesinde Japonya ve Fransa’da görev yaptı. Cura, bu yılın ekim ayında Fransız ortaklı Rus şirketi olan AvtoVAZ’da baş danışman olarak çalışmaya başlamıştı.

Cura’nın atamasını açıklayan AvtoVAZ Genel Müdürü Nikolas Moure, “Kura’nın profesyonelliği ve deneyiminin bize büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Son dönemde yeni Lada modelleri ile güçlenen AvtoVAZ şirketinin kontrolü Fransız Renault’un elinde. Renault, Rus şirketin yüzde 50’den fazlasına sahip.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.