Eylülde Türkiye’ye gelecek yeni C Serisi’ne ilk bakış

Her zaman yıldızıyla dikkat çeken Mercedes, C Serisi4ne makyaj hazırlığında. Biraz daha S Serisi teknolojisi ve benzerliği artırılan yeni C Serisi ilk kez 1994 yılında asfalta çıkmıştı. Son olarak 2015 yılında yenilenen C Serisi, Türkiye’de de çok sevildi ve markanın en çok satan modeli haline geldi.

Halen 4. nesil ile satışta bulunan C Serisi için güncelleme zamanı geldi. Bu güncelleme yeni baştan yaratma değil, “facelift-makyaj” olarak tanımlayabileceğimiz bir güncelleme olacak.

415 bin adetlik satış rakamıyla ile “en çok satılan Mercedes” olarak kayıtlara geçen C Serisi, görsel olarak bazı fırça darbelerine maruz kalırken, teknolojik alt yapısında önemli değişikliklere uğrayacak..

S Serisi ile benzerlikler taşıyan ve benzer altyapıları paylaşan teknolojisi C Serisi’nin kalite olgusunu bir üst kademeye çıkartmayı hedefliyor.

Yenilenecek C Serisi’nin ön kısmındaki güncelleme AMG versiyonuna gönderme yapıyor. Ön panjurun ortasına yerleştirilen elmas logo ve çevresindeki diğer krom efektler kendisini ilk farkettiren değişiklikler olacak. Yenilenmiş haliyle de agresifliğini koruyan ön tampon ve yanlarda konumlanan büyütülmüş hava girişleri kompozisyonu tamamlıyor.

Farlar ve stoplar tamamen yenilenmemiş olsa da, far içi kontrastlar ve ultra range yüksek ışınlı Multibeam Led far teknolojisi ilk kez uygulanmış olacak. Sunulan donanım seçeneklerinde opsiyon olan 84 adet ledden oluşan Multibeam farlar trafik yoğunluğuna göre otomatik olarak değişkenlik göstererek, en fazla verim sağlayan aydınlatmayı ayarlayebiliyor.

Makyajlanan C Serisi’nin iç kısmındaki yenilik detaylarına göz atıldığında ise sportifliği ön planda tutarak, kabindeki ön panelde açık kahverengi ceviz veya antrasit meşe kullanılmış. AMG versiyonları için magma grisi veya siyah seçilebiliyor olacak. Üç boyutlu ahşap kaplamalar ise gerçek ahşap kullanılarak, el emeği ile üretilecek.

S Serisi’nden gelecek dijital altyapı özellikleri

S Serisi’nden gelen dijital altyapıda ise 3 farklı ekran seçeneği, direksiyondan kontroller,  Distronic ve cruise control sisteminin doğrudan direksiyon üzerindeki kumandaları ile çalışması, Infotainment sistemi ayrıca merkez konsolunda veya Linguatronic sesli kontrol vasıtasıyla dokunmatik tuş takımı üzerinden çalıştırılabilmesi gibi yeni nesil teknolojileri örnek verebiliriz.

Sürücü destek ve güvenlik desteği iyileştirilen yeni C Serisi’nde, Active Distance Assist Distronic özelliği sürücüye harita bilgilerini aktarırken, haritadaki keskin virajlara yaklaştığınızda ise otomobilin hızına müdahale edebiliyor. Bu harita tabanlı güvenlik donanımına ek olarak otomobilin direksiyonunda da Aktif Şerit Değiştirme Yardımcısı ve Aktif Acil Durdurma Yardımı bulunmaktadır.

Enerjizasyon konfor kontrolü

Araçta çeşitli konfor sistemlerini birbirine bağlayacak yeni bir teknoloji olarak öne çıkıyor. İklim kontrol sisteminin (parfüm dahil) ve koltukların (ısıtıcı, havalandırma, masaj) yanı sıra aydınlatma ve müzikal ruh hallerini sistematik olarak kullanır ve sürücünün ruh hali ve ihtiyacına göre özel şartları sağlıyor.

Yenilenecek Mercedes Serisi, Türkiye pazarına bu yılın eylül ayında sunulacak.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.