Dünyanın ilk ve tek dizel Civic Sedan’ı yola çıkıyor

Son dakika gelişmesi olarak Honda Türkiye merakla beklenen Civic Dizel fiyatını açıkladı.
Basın lansmanında fiyatı belli olmayan Civic Dizel, 1 gün sonra fiyat açıklayarak bir stratejimi yaptı bilinmez ama kesin fiyatlar şu şekilde.

Elegance: 121.000 TL
Executive: 130.000 TL 

Sonunda Honda Civic Dizel start tuşuna basmaya hazır. 19 Şubat tarihinde Türkiye basın tanıtımı başlayan Honda Civic dizel, 26 şubattan itibaren Türkiye’de şimdilik manuel şanzımanla satışa çıkıyor.

Türkiye’de üretilen dünyadaki tek dizel motorlu Honda Civic Sedan’ın Türkiye basın test sürüşleri İzmir bölgesinde gerçekleşti. Test sürüşünde konuşan Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, yeni nesil Civic  Sedan üretimiyle Türkiye fabrikasının öneminin arttığını, bu yıl 40 bin adet üretim yapılacağını belirterek, araç hakkında ilk bilgileri açıkladı:

“Bu yıl 6 bin adet dizel Civic Sedan satışı planlıyoruz. Bunun 1000 adeti 2018 ilkbaharı itibariyle satılacak 6 ileri manuel şanzımanlı Civic olurken, temmuz ayında devreye girecek 9 ileri otomatik şanzımanlı dizel ile de yıl sonuna kadar 5 bin adetlik satış gerçekleştireceğimizi öngörüyoruz. Yeni teknolojili dizel motorlu Civic ile Honda dizel motoru yeniden yarattı. Yakıt tüketimi, emisyon değerleri, sessizliği etkileyici.”

1.6 dizel motorda 3.4 lt yakıt tüketimi

Honda 2015 yılından itibaren Avrupa ve Türkiye pazarındaki dizel motorlu araç beklentisine hitap eden 1.6 lt hacimli 160 hp gücünde dizel motora sahipti. Bu motor özellikle CR-V modelinde başarılı sonuçlar alıyordu. Aradan geçen 3 yılda Honda bu motorunu Civic için uygun hale getirecek mühendislik uygulamalarına yöneldi. Yeni motor, temel aldığı “makineden” daha iyi hale getirildi. Bunun için bir takım teknik değişimlere gidildi. Örneğin alüminyum piston kafaları çelik olarak değiştirildi..

Honda’nın Avrupa pazarındaki dizel motorlu araç talebine yönelik bu atağının zamanlaması manidar. Belki de bu araç Honda4nın son dizel motorlu araç modeli olarak ileride hatırlanacak. 11. nesil Civic ailesinde elektrikli veya hibrit motorlar görev alacak, dizel kullanılmayacak. Olabilir… Hepsi Türkiye pazarının 2020’li yıllardaki talebilinin yönüne bağlı. Ama Türkiye dizeli bırakmaz gibi geliyor.

Honda Türkiye iki vardiya halinde Civic Sedan üretimini tam gaz sürdürüyor. Bu yıl 40 bin adet Civic Sedan üretecek. Bunun 25 bin adetini Türkiye’de satacak. Kalan 15 bin adet ise 33-40 ülkeye ihraç edilecek. Dünyada 1.6 lt dizel motorlu Civic Sedan üreten tek ülke olduğumuz için de bu yöndeki her global talep, Türkiye’den karşılanacak.

Honda’nın yeni modelleri gelecek mi?

Yeni Civic Sedan modelini Otoajanda.com olarak test ettik. En kısa sürede videomuzu hazırlayıp, yayına alacağız. Ayrıca daha öncesinde yeni dizel Civic testi ile ilgili görüşlerimizi okuyacaksınız. Adeta aracın tepeden tırnağa röntgenini çektik. C Sütunu dahil kullanılan materyallarin hissine yönelik kontrolümüzü gerçekleştirdik.

Bu işin bir yani. Biz hamuru yoğurmaya başladık. Ekmeği hazırlayıp, pişirip, beğeninize sunacağız.

Biz gelelim, sorularınıza.

OTOAJANDA.COM olarak test sürüşü öncesinde sizlere sorduğumuz soruların cevaplarını hazırladık. Honda severlere paylaştığımız ilk Civic dizel görselleri ve izlenimlerimiz karşısında bize gelen soruları Honda yetkililerine yönelttik.

Sosyal medyada en çok merak edilenler, markanın Türkiye’de satılmayan modelleri ile ithal edilmeyen motor seçenekleri konusunda oldu.

BU sorulara verilen yanıtlar tekti: Mevcut ürün gamımız Türkiye pazarına ticari olarak da uygundur. Bunun dışında vergiler nedeniyle çok yüksek fiyatlara ulaşan büyük motorlu modellerimizi getirmeyeceğiz. Hibrit araçlarımızın Türkiye’ye gelişi için de aynı yaklaşıma sahibiz.

Honda Türkiye’nin önümüzdeki döneme ilişkin planlarının çok daha detaylı halini CR-V’de dizel bitti, Civic dizellendi haberimizde okuyabilirsiniz.

Yeni Civic dizelin sürüş dinamikleri hakkında çok daha fazla detayı hazırlamakta olduğumuz test videosunda bulabileceksiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.