Opel, dizel motora 250 milyon euro daha yatırım yapıyor

Opel, geleceğini adeta 1.6 litrelik yeni nesil dizel motorlarda arıyor. Zafira ve Meriva modellerinde satışa çıkan, mart ayı sonundan itibaren de Astra ile satılmaya başlanacak olan yeni nesil 1.6 litrelik dizel motorların otomoil alıcıları için önemli bir tercih nedeni olacağı öngörüsünü yapan Opel, bu alanda 250 milyon euroluk yeni yatırım yapacak.

Yatırımla birlikte Opel için üretilen 1.6 litre hacimli dört silindirli dizel motorların üretimi yılda 200 bin adete yükselecek.

Opel ayrıca, Avrupa emisyon kurallarının daha sıkı hale getirilmesiyle birlikte 2016 yılından itibaren dört yıl süreyle 4 milyar euroluk yatırımla 23 araç ve 13 motor geliştirecek.

Fabrikada üretimin genişletilmesiyle ilgili henüz Opel’den bir açıklama gelmedi ancak yıllık 200 bin adet motor üretilecek olan fabrikanın 530 kişiye yeni istihdam sağlayacağı öğrenildi.

Polonya’daki fabrikasında üretimini arttıracak olan Opel, memleketi Almanya’nın Bochum kentindeki fabrikasını ise bu yıl sonunda yüksek  maliyetler nedeniyle kapatmayı planlıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.