Avrupa’da en çok o satıldı-Dacia satışları 5 milyonu çıktı

Renault Grubu bünyesinde büyümeye devam eden Dacia, 2004’ten bu yana 1 milyonu Fransa içinde olmak üzere 5 milyon satış adedine ulaşarak yeni bir rekora imza attı. 

Avrupa’da geçen yıl satışları yüzde 12 artış kaydeden Dacia’nın Sandero modeli ise perakende müşterilere yapılan satışlarda Avrupa’nın en çok satan modeli oldu.

2018 yılının geride kalan ilk 2 ayında da Dacia, rüzgarın gücünü hissetmeye devam ediyor. 15 yıldan kısa bir sürede, marka konumlanmasını etkilemeden ürün gamını tek modelden 6 modele çıkaran Dacia, en iyi fayda/maliyet oranını her zaman korumayı hedefliyor.

2017 yılında satışları 655 bine ulaşan Dacia, faaliyet gösterdiği 25 pazarda satış adedini artırdı veya pazar payı rekorları elde etti.

Dacia Türkiye’de Şubat ayında 1600 adetlik satış rakamı ile toplam satışta 12. sırada yer aldı

Cenevre’ye özel seri

6 Martta basın mensupları için kapılarını açan Cenevre Otomobil Fuarı’nda Dacia, Stepway ailesine ait özel bir seri ve smart seats (akıllı koltuklar) ile daha modüler olan Lodgy modelini sergiliyor.

Dacia, Stepway Sandero, Lodgy, Dokker ve Logan MCV modellerini (ülkeye bağlı olarak) baz alan yeni özel serisini 2018 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtıyor. Tamamen yeni bir görünüme sahip bu özel seri, Sandero ve Logan MCV modellerinde bir ilk olarak otomatik klima ile birlikte sunuluyor. Bu özel seri Türkiye’de Style paketi olarak adlandırılacak.

Dacia Lodgy STEPWAY

Akıllı koltuklar geliyor

2018 yılında sunulan yeniliklerin arasında yer alan katlanabilir 7 koltuk ve üçüncü sırada bulunan Smart Seats (Akıllı Koltuk) modülaritesi ile Lodgy, bir ailenin farklı ihtiyaçlarını karşılayabilmesinin yanı sıra 7 kişiye kadar konforlu yolculuk imkanı sunuyor.

Çocuk veya yetişkinler için iki adet geniş ve konforlu koltuk bulunduran üçüncü koltuk sırası, yeni modelde iki parçaya bölünmüş olarak yer alıyor. Altıncı ve yedinci koltukların her biri bağımsız olarak katlanabiliyor, eğilebiliyor veya tamamen çıkarılabiliyor. Lodgy, gerekli olması halinde bagaj alanını maksimuma çıkarmak için 5 koltuklu versiyona veya bagaj hacmini artırmak için 6 koltuklu versiyona dönüştürülebiliyor.

Bu yeni düzenleme ile Lodgy, iç hacmi ve modüler düzeniyle öne çıkıyor ve ailelerin günlük hayatlarını kolaylaştıran bir otomobil haline geliyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.