VW, 4,6 milyona ulaşan Tiguan’ı araziye çıkarıyor

Volkswagen, Tiguan için sürekli dörtçeker siistemle yola çıkan yeni OFFROAD versiyonunu tanıttı. Satışları ile Avrupa’da VW markasına büyük başarı kazandıran kompakt SUV serisine yeni bir versiyon daha eklendi.

Yeni model Off-road özelliğine ek olarak, yeni tasarlanan 24 derecelik bir rampa açısına ulaşıyor. Kromaj kaplı ön ve arka tampon altları aracın karakteri konusunda önemli bir ipucu veriyor.

4Motion Aktif Kontrol destekli 4Motion dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak yer alırken; sürüş modu seçimi orta konsolda yer alan bir butonla yapılıyor. Sürücü, “Onroad”, “Offroad” ve “Snow” sürüş modlarını etkinleştirmek için bu anahtarı kullanabiliyor. Seçilen sürüş moduna bağlı olarak, tüm sürüş ve destek sistemleri, optimum çekiş sağlayan, ilgili araziye ve sürüş durumuna uyacak şekilde devreye giriyor.

Siyah tavan opsiyonu

Yeni Tiguan modeli altı farklı renkte sunulabiliyor: Saf Gri, Saf Beyaz, Atlantik Mavisi Metalik, İndiyum Gri Metalik, Tungsten Gümüş Metalik ve Oryx Beyaz İnci. Ayrıca isteğe bağlı bir ekstra olarak sunulan “OFFROAD Plus” paketi ile birlikte siyah bir çatıya sahip iki renkli bir görünümde de mevcut. Bu Tiguan Offroad modelini özelleştirmek için toplam 12 farklı renk kombinasyonu seçeneği anlamına geliyor.

Paket ayrıca “Austin” kumaşı, siyah tavan döşemesi, Aktif Aydınlatma Sistemi, Dinamik Işık Desteği ve dinamik viraj lambasında merkezi bir eşya bölmesi bulunan öndeki konforlu koltukları da içeriyor. Tiguan Offroad standart olarak siyah 18 inç Sebring alaşım jantlar ile birlikte alınabiliyor. İsteğe bağlı olarak 19 inçlik “Auckland” ve “Victoria Falls” jantlar ya da 20 inçlik “Kapstadt” jant listede yer alıyor.

Ayrıca standart olarak çok işlevli deri direksiyon simidi ve vites topuzu, alüminyum dekoratif parçalar, çelik pedallar da var. Müşteriler ayrıca “Aktif Bilgi” gibi isteğe bağlı ekstralar arasından seçim yapabiliyor. Dijital gösterge paneli, “Discover Pro” navigasyon sistemi, “Trailer Assist” römork manevra sistemi ve DCC adaptif şasi kontrolü gibi teknolojiler de yer alıyor.

VW Tiguan Tiguan 2007 yılında ilk olarak üretilmeye başladı. Bu aracın ikinci jenerasyonu 2016 yılında piyasaya sürüldü ve VW’nin MQB platformuna dayanan ilk Volkswagen SUV oldu. 2017 yılında 22 cm daha uzun ve 7 koltuk olabilen Tiguan Allspace satışa sunuldu. Tiguan’ın iki versiyonu 2007’den bu güne toplamda 4.6 milyondan fazla satıldı. Tiguan ve Tiguan Allspace dört ülkede (Çin, Almanya, Meksika ve Rusya) üretilip tüm dünyaya satılıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.