2024’te her Opel modeli elektriğe bağlanabilecek

Alman otomobil üreticisi Opel, 2020 yılında dört elektrikli otomobili satışa sunacak. Bu modellerin sürüş keyfi yanısıra elektrikli araçlara olan talebi de artıracak cazibeye sahip olması planlanıyor. 2024 yılında ise Opel, ürün yelpazesindeki her modelde elektrikli seçeneği sunan bir marka olacak. Proje, PSA Grubu içinde bulunan Opel’in Pace! stratejik planında belirlediği elektrikli ulaşımda öncü rol oynama hedefinin bir parçası.

2018 Opel GT X Experimental

Opel’in genel merkezi Rüsselsheim’deki Mühendislik Merkezi, elektrikli ulaşım için bir laboratuara dönüşüyor: Marka, geleceğin ideal elektrik şebekesi üzerine araştırmalar yapacak. “E-Mobility-LAB Hessen” adlı, üç yıl sürecek araştırma, Avrupa Birliği Bölgesel Kalkınma Fonu ve Hesse Ekonomi, Enerji, Ulaşım ve Kalkınma Bakanlığı desteği ile hayata geçirilecek. Proje kapsamında Opel Mühendislik Merkezi’ne elektrikli araçlar için akıllı şarj ve altyapı sistemleri kurulacak.

Avrupa Birliği Kalkınma Fonu’ndan destek alan proje, Opel’in Pace! stratejik planında belirlediği elektrikli ulaşımda öncü rol oynama hedefinin bir parçası. Proje için ilk adım birkaç ay içinde atılacak; Mühendislik Merkezi’nde elektrikli ulaşım için geleceğin akıllı şarj altyapısını geliştirmek üzere çalışmalar başlayacak.

Opel CEO’su Michael Lohscheller

Elektrikli araç ve şarj ağı birlikte gelişmek zorunda

Opel CEO’su Michael Lohscheller: “Elektrikli ulaşımın başarılı şekilde hayata geçmesi için araç ve şarj altyapısı gelişiminin aynı anda, uyum içinde ilerlemesi gerekiyor” dedi. Proje Kapsamında Mühendislik Merkezi’nin oluşturulacak elektrikli araç filosuna enerji sağlayacak toplam 160 şarj istasyonu kurulacak. Bu ağ üzerinde kapsamlı simulasyonlar ve farklı senaryolar ile araştırmalar yapılacak. Böylece gerçekçi verilere dayanan sonuçlar elde edilecek.

Opel planlandığı şekilde elektrikleniyor. Rüsselsheim’daki Mühendislik Merkezi’mizde gerekli şarj altyapısını hayata geçirirken; aynı zamanda da uygun altyapının oluşturulması için yetkililerle ve resmi görevlilerle işbirliği yapıyoruz. Şu çok açık: Elektrikli ulaşımın başarılı şekilde hayata geçmesi için araç ve şarj altyapısı gelişiminin aynı anda; uyum içinde ilerlemesi gerekiyor” dedi.

Böylece Opel proje paydaşları, şarj davranışları ve şebeke gelişimi ihtiyaçlarına yönelik kritik öngörüler elde edecek. Şarj akımı ve süresi akıllı bir sistem aracılığı ile geliştirilen araçların kullanımına uygun şekilde ayarlanacak. Akıllı altyapı sistemi sayesinde, gerekli yüksek enerji ihtiyaçları; mevcut elektrik şebekesinde sadece ufak bir geliştirme ile tüm elektrikli araç filosunun şarj ihtiyacı karşılanabilecek.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.