Otokar, Romanya yollarına çıktı: Bükreşliler otobüsleri beğendi mi?

Otokar hisseleri bu gelişmeden etkilenecek. Bükreş Belediyesi’nin ilk 30 Otokar otobüsü, 1 Aralık’ta hizmete girdi.

Bükreş Belediye Başkanı Gabriela Firea, Haziran ayında Otokar Otomotiv tarafından üretilecek 400 Euro 6 otobüs için sözleşme imzalamıştı. Belediye Başkanı, bu yıl sonunda ilk 100 otobüsün başkente ulaşacağını ve geri kalan araçların 2019 sonuna kadar teslim edileceğini de sözlerine ekledi.

Toplam tutarı 100 milyon Euro artı KDV olan sözleşme, bu yıl Bükreş’in en büyük kamu harcamalarından birini oluşturuyor.

İlk 30 Otokar otobüsten 10 metre uzunluğunda olanlar 302 nolu hatta, 12 metre uzunluğundaki otobüsler 336 ve 601 hattında ve 18 metre uzunluğundaki otobüslerse şehir merkezini Henri Coanda Havalimanı’na bağlayan 780 ve 783 hatlarında hizmet edecek.

Ayrıca uzun otobüsler, bu yılın sonuna kadar 124, 137, 261, 682 ve 781 numaralı hatlarda hizmete alınacak.

Bazı otobüslerde teknik arıza var

Ancak yerel basında, Bükreş ‘te faaliyete geçen 30 yeni otobüsün bir kısmının bazı teknik arızalarla karşılaştığı haberleri de yayınlandı. Örneğin, bir otobüste sigorta atması bildirilen ilk arıza olarak kayıtlara geçti. Ancak Bükreş Ulaştırma Şirketi (STB) bunun önemli bir sorun olduğunu kabul etmedi. İnternette dolaşıma sokulan birkaç görüntü Facebook’ta paylaşıldı.

İlk Otokar otobüslerden yolda kalan olduğu Facebook’ta resimli paylaşıldı.

Bu arada, sürücüler bazı problemlerden de şikayetlerini dile getirdiler. Örneğin, yerel haber kanalı Digi24’e göre sürücülerden biri kabinin kapısını kapatmak için birkaç dakika uğraştı. Sonunda kapıyı kapatmayı başardığında, sürücü kapının artık açılmayacağını anladı.

Buna ek olarak, bazı sürücüler araç içlerinin yeterli sıcaklığa ulaşmadığını ve motorların çalışmadığı ile ilgili şikayetlere sahipler. Playtech internet sitesinin haberine göre; bazı yolcular da yeni otobüslerin çok soğuk olduğunu söyleyerek Facebook’ta hikayelerini paylaştılar.

Bükreş Ulaştırma Şirketi STB, tüm yeni otobüslerin işlevsel olduğunu ve düşük iç ortam sıcaklıkları gibi çevrimiçi olarak bildirilen sorunların bir kısmının; yeni ulaşım araçlarına henüz aşina olmayan sürücülerden kaynaklandığını savundu.

Kaynak: Romania-insider.com

Fotoğraflar: Bükreş Belediyesi

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.