Yeni Rifter ve yeni 508 Türkiye’ye ne zaman gelecek?

Otomotiv satışları ÖTV ve KDV desteğinin geçerli olduğu aralık ayını yaşıyor. Her iki “destek” nedeniyle satışlar, teşviksiz satışlara göre yüzde 50 yukarada öngörülüyor. Ekim ayında 20 bin adetin altına inen otomobil satışları, teşviklerle 60 bin adetler sınırana yükseldi. Aralık ayında da en az 70 bin adetlik bir satış bekleniyor.

Bu gelişmeler ışığında Peugeot Türkiye Genel Müdürü ibrahimin Anaç ile bir kahve içtim. Anaç’a bu yılın nasıl kapanacağını, 2019’da neler öngördüklerini, takvimlerinde değişiklik olup olmadığını konuştuk.

2019 yılında Türkiye’de satışa çıkacak  olan yeni Peugeot Rifter nasıl bir araba? Merak ediyorsanız tıklayın… Monako Sürüş İzlenimlerimiz 

Geçen yılın 1 milyon adetlerdeki satışlarından sonra bu yıl 610 bin adetlerdeki bir binek ve hafif ticari araç satışı tahmin ettiklerini dile getirdi Anaç. Bu küçülmeden Peugeot’nun da payını aldığını ama 29 bin adetlerde kapanmasını bekledikleri yıllık satışlarda paylarının artacağına dikkat çekti.

Peugeot yeni modellerinde tasarım farkını ortaya koydu.

Toylam satışları içinde yüzde 30’lara çıkan SUV satışlarının Peugeot Türkiye’nin gücünü oluşturduğuna değinen Genel Müdür İbrahim Anaç, 2019 yılına yönelik öngörülerini ise şöyle anlattı.

 

2019 planları yılın ikinci yarısından sonra canlanıyor

Kasım ve aralık ayı satışlarını etkileyen ÖTV ve KDV indirimlerinin 2019 yılında sürmeyeceğini düşünüp, ön siparişlerini ona göre verdiklerini belirten Anaç. “Eğer teşvikler sürerse bir süre araç tedarik sıkıntısı yaşanabilir” dedi.
2019 yılında 520 bin adetlerde bir otomotiv pazarı öngörüsünü dile getiren Genel Müdür İbrahim Anaç, “Yeni yılın ilk yarısında pazar yani satışlar düşük seyreder. İkinci yarından itibaren bir kıpırdanma başlar. Üçüncü ve dördüncü çeyreklerde ise satışlar hızlanır.”
Peugeot’nun 2019 yılındaki en önemli iki model lansmanı yeni Rifter ve yeni 508 modelleri olacaktı. Bu lansman takvimlerinde değişiklik olup olmadığını sorduğumuzda ise “Yeni dönem yeni takvim” yanıtını aldık.

Önümüzdeki yıla damgasını vuracak modellerden olmasını beklediğim Peugeot Rifter, Türkiye yollarıyla 2019 yılının ilk çeyreğinde tanışacaktı. Gelişmeler bunu ikinci çeyreğe aktardı. İkinci erteleme ise 2019 yılında Türkiye’ye gelmesi planlanan yeni nesil 508, 2020 yılına kaldı. Bu ertelemeler Peugeot Türkiye’nin 2019 yılı öngörüsüne de uygun.

Türkiye’ye gelişi ötelenen yeni nesil Peugeot 508 nasıl bir otomobil? Yeni 508 nasıl bir araba merak ediyorsanız tıklayın.

4 Yorumlar
  1. Hakan Kutluyar diyor

    Peugeot bayisindeki satış gorevlisi, Mart 2019’a ertelendi demisti. Burada da 2020’yi okudum simdi. Aracımı değiştirmek icin bu modeli bekliyordum. Can sıkıcı bir durum olmuş. Bilgilendirme için teşekkürler.

  2. alpaslan diyor

    gerçekten 508 2020 de mi gelicek

    1. Haber Merkezi diyor

      Peugeot Türkiye Genel Müdürü, yılın son çeyreğinde Türkiye’deki otomobil satışlarının canlanması durumunda yeni 508’i getirebileceklerini söyledi ama halen resmi geliş tarihi 2020.

  3. Ferhat diyor

    Çokta fifi 300 binden başlıyormuş 2 ci el Mercedes e180 bmw 5.20i alırım o paraya üste 30-40 bin kalır onada yakıt masrafım çıkar

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.