SUV satışları 1.5 milyona ulaştı, listede ilk 4’e girdi

Hyundai SUV satışları yıl bazında 1.5 milyona ulaştı. B ve C SUV sınıfında yükselişini sürdüren Hyundai, 2018 yılında yüzde 18 büyüdü. Kona ve Tucson ile Türkiye’de bu segmentte payını yüzde 20’ye çıkardı.

Hyundai Kona

Geçen yıl pazara sunulan B-SUV Kona ve yeni Tucson ağırlıklı olmak üzere Hyundai; 1.5 milyondan fazla SUV satışına imza attı. Yeni Tucson ve Kona, ilk beş model arasına yerleşmiş oldu. Yeni Tucson 569.967 adetlik satışla En İyi 30 SUV arasında dördüncü sırada yer aldı.

Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, “Son yıllardaki hızlı yükselişle beraber, SUV modeller otomotiv sektörünün ana gündem maddesi haline geldi. Ayrıca, son beş yılda yüzde 69 büyüme kaydeden SUV segmentindeki en iyi modellerden birini sunuyor olmamız, bizim için de ayrı bir gurur kaynağı. Özellikle Tucson modelimizle hem marka bilincimizi hem de satışlarımızı yükseltmeye devam ediyoruz. Ayrıca, yakın zamanda global olarak satışa sunulacak olan Tucson 48V Mild Hybrid ile satışların ivme kazanacağını düşünüyorum” dedi.

Dünya genelinde 32 milyon kadar SUV satışı gerçekleştirilirken bu segmente olan talep de yüzde 6 civarında arttı. Sadece C-SUV segmentindeki toplam satış adeti ise 17 milyondan fazla.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.