Nissan, Fransız şirketin teklifini kabul etmeyecek

Dünyanın en büyük ittifakında sular durulmuyor. Dev işbirliğinin kurucu lideri dördüncü kez yeni bir suçla sorgulanırken, Nissan, Renault’nun son teklifini reddedeceğini açıkladı. Renault Nissan ortaklık görüşmelerinde son durum. Japon Nikkei gazetesi, pazartesi günü yayınladığı bir haberle son gelişmeleri kaleme aldı. Autonews’te de yayınlanan habere göre Nissan Motor Co. Fransız ortağı Renault SA’nın yönetim entegrasyon önerisini reddedecek. Reddetme sonrasında da eşit sermaye ilişkisi çağrısında bulunacak.

Nikkei’nin yayınladığı habere göre Nissan yönetimi gelen teklifi, eşitlikçi bulmuyor. Japon şirket, önerideki yeni birleşme ile de bu eşitsizliğin kalıcı hale geleceğini düşünüyor.

Renault ne önermişti?

Nikkei’de yayınlanan habere göre Fransız şirket yeni bir entegrasyon önerisiyle elde edilecek sinerjinin en üst boyuta çıkarılmasını istiyor. Bu sayede maliyetler daha da düşürülecek ve daha rekabetçi otomobil üretimi mümkün hale gelecek.

Dünyanın önde gelen ekonomi gazetesi Financial Times , Renault’nun Nissan ile birleşme görüşmelerini yeni bir aşamaya taşımak için istediğini gösteren bir raporu haber yapmıştı.

Renault ve Nissan arasındaki ittifak ilk 1999 yılında kuruldu ve 2016 yılında Mitsubishi Motors’u kapsayacak şekilde genişletildi.

Konuyla ilgili Nissan ve Renault tarafları herhangi bir yorum yapmadılar.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.