Yeni CLA Türkiye’ye ne zaman ve hangi motorlarla gelecek

Mercedes 2019 yeniliklerini birer birer piyasaya sunmaya başladı. Bunlar içinde biri var ki özel başlığı hakediyor. Yeni CLA Türkiye’ye ne zaman ve hangi motorlarla gelecek. Mercedes’in belki de en çok tartışılan ve en beğenilen otomobillerinden biri.

Coupe çizgileri özellikle genç Mercedes müşteri kitlesi açısından onu çekici yaparken; aynı yapı arka koltuk bay mesafesi nedeniyle onu itici yapıyordu. Bakalım yeni Mercedes CLA ortaya çıktı derken bu tartışma ne oranda devam edecek? Yine baş mesafesi sorunu devam edecek mi?

Yeni CLA’nın çizgileri, coupe karakterinin gergin ve arkaya basık hatlarını korumaya devam ediyor. Güçlü bir görünüm veren ön motor kaputu görünümü pekiştiriyor.

Dört kapılı coupe sınıfının üyesi yeni CLA, yeni haliyle de baştan çıkarıcı. Ama artık sadece tasarımı değil, özellikleri de Mercedes standartlarının ulaştığı noktayı gösteriyor.

Daimler AG’nin tasarım sorumlusu Gorden Wagener, ön kaputun uzatıldığına dikkat çekerken, yeni CLA’nın modern bir tasarım ikonu olarak yoluna devam edeceği iddiasında bulunuyor.

Pencerelerin ve çerçevesiz kapıların üzerindeki uzun, uzatılmış giriş hattının birleşimi, Mercedes-Benz CLA Coupé’nin sportif ve zarif bir görünüm vermesini sağlıyor. Yeni CLA ön taraftan klasik bir spor otomobil görüntüsü veriyor.

Ön tarafta dikkat çekici aydınlatma grubu yani farlar, ön camdan burna doğru gelirken alçalan motor kaputu ile birleşiyor. Kaputun bittiği yerde başlayan elmas kesim radyatör ızgarasının ortasında büyük Yıldız logo konumlanıyor.

http://otoajanda.com/2019-modeller-mercedes/

Yeni CLA, Mercedes’in tanıdık motorlarına sahip.

http://otoajanda.com/2019-modeller-mercedes/

Mercedes’in 2019 yılında Türkiye yollarına çıkarmayı planladığı yeni modeller ve geliş tarihlerini hatırlamak isterseniz:

http://otoajanda.com/2019-modeller-mercedes/

Yeni CLA, 180d ve 200 motor seçenekleri ile 2019’un ikinci yarısında Türkiye’ye getirilmek isteniyor. Mercedes Benz Türk bu kararını sürdürüyor mu bilinmez çünkü Türkiye otomotiv satışları pek umut verici görünmüyor. Onlar da planlarını yeniliyor olabilir.

Yeni CLA’nın AMG seçenekleri de olacak. CLA 35 4MATIC ve CLA 45 S 4MATIC de 2019 yılı içerisinde Türkiye’ye gelmesi beklenen versiyonlar arasında sayılıyor.

Yeni Mercedes CLA 2019

Yeni Mercedes CLA 2019

Yeni Mercedes CLA 2019 park yardımcısı sistemleri içerisine kamera görüntüsü de eklendi.

Yeni Mercedes CLA 2019

Yeni Mercedes CLA 2019

Yeni Mercedes CLA 2019

Yeni Mercedes CLA 2019

Yeni Mercedes CLA 2019, arka koltuk baş mesafesi deneyince görülecek bir çözüm içerebilir.

Yeni Mercedes CLA 2019

Yeni Mercedes CLA 2019

Yeni Mercedes CLA 2019 bagaj alanı yeterli.

Yeni Mercedes CLA 2019

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.