BMC’ye yeni genel müdür

2009-2013 yılları arasında Ford’un İnönü’deki kamyon fabrikasında genel müdürlük yapmış olan Mustafa Menkü, BMC’nin yeni genel müdürü oldu. 2 yıl önce Ford Otosan bünyesinden Kale Grubu’nun, havacılık şirketlerinden Pratt&Whitney ortaklığıyla kurduğu Kale Pratt&Whitney Genel Müdürlüğü’ne atanan Menkü, her iki şirketteki deneyimleriyle BMC’deki üretimi kontrol etmeye başlayacak.

Mustafa Menkü kimdir?

1993 yılında ODTÜ Maknie Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Menkü, yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra çalışma hayatına 1996 yılında Ford Otomotiv Sanayi AŞ.’de Üretim Mühendisliği Şefi olarak başladı. 1999-2000 yılları arasında Kalite Şefi olan yönetici, 2000-2006 arasında ise Kamyon Üretim Alan Müdürü olarak görev yaptı. Menkü daha sonra kariyerine Ford Motor Company’nin ortaklığı bulunan Çin Nanchang bölgesinde kurulan JMC şirketinde Üretim Başkan Yardımcısı olarak devam etti. Son olarak, Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.’nin İnönü Fabrika Müdürü olan Menkü, 2013 yılında Kale Grubu’na katıldı.

BMC’de son durum

Kısa süre önce Ethem Sancak’ın açıklamasıyla Adapazarı’nın sahil kasabası Karasu’ya yeni bir savunma sanayi üssü kurulacağı duyurulmuştu. Yeni merkezin, BMC’nin halen ürettiği Kirpi dahil savunma araçlarını üreteceği bir yer olacağı biliniyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.