Hyundai uçan araba gösterisine hazırlandı

Otomobil şirketlerinin araba fuarlarını bırakıp, elektronik fuarlarına yönelmesi yeni değil. Son olarak Hyundai, Las Vegas’ta 7 Ocak 2020 tarihinde başlayacak Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES 2020) yeni otomobil konseptlerini göstermeye hazırlanıyor. Hyundai uçan araba konseptleri, geyeceğin şehir yaşamında rol almayı hedefliyor.

Koreli otomotiv devi, öncelikli olarak gelecekte kullanılabilecek kişisel hava taşıtları (Personel Air Vehicle-PAV) geliştirmeyi planlıyor. Fuarda konsept olarak görücüye çıkarılacak olan Hyundai uçan araba konseptinden başka; bu tip araçların kullanacağı hava alanları da (HUB) görsel olarak tarif edilecek. Şehir içindeki trafik sıkışıklığına ve sorunlarına çözüm olarak geliştirilen bu konseptler, insanlığa zaman tasarrufu sağlamayı hedefliyor.

Kendi kendine gidebilen uçar araba olacak mı:

Hyundai konseptlerinin gelecek vizyonu, Kullanım Amaçlı Araç (Purpose Built Vehicle-PBV) ile devam ediyor. Otonom sürüş özelliğine sahip kişiselleştirilebilir konsept araçlar, basit bir ulaşım aracından çok daha fazlasını sunarak sınırsız olanaklara izin veriyor. Bu iki akıllı mobilite çözümü, gelecekte kalabalık şehirlerde kullanılacak ve ortak havaalanları HUB’larda bir araya gelerek aynı zamanda sosyal ortamların inşa edilmesine de olanak sağlanacak.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.