736 bin Volvo geri çağırma sırasına girdi

Dünyanın Koronavirüs ile uğraştığı bir dönemde Volvo Cars için bir başka haber otomatik acil fren sisteminden geldi. Volvo otomatik acil fren (AEB) sistemi ile ilgili bir sorun nedeniyle dünya çapında 730 bin adetten daha çok aracı geri çağırdı. Volvo geri çağırma davetleri yapılmaya başlandı.

Arıza, geçen yılın sonlarında bir XC60 test edilirken Danimarkalı modifiye şirketlerinden FDM tarafından keşfedildi. Şirket, bu aracın acil durum fren sisteminin sürekli olarak başarısız olduğunu keşfetti: “Yani normalde sistemi devreye sokacak özel bir test duvarına doğru sürüldüğünde, otomobil beklendiği gibi otomatik olarak frenleyemedi.”

Sorunu İsveçli üreticiye ileten şirket, çok beklemedi. Aradan fazla zaman geçmeden İsveçli otomobil üreticisi, sorunun 21 Ocak 2019’dan beri ürettiği tüm modellerde yaşandığını keşfetti. Buna S60, S90, V60, V60 Cross Country, V90, V90 Cross Country, XC40, XC60 ve XC90 dahil.

730 bin Volvo modeline servis yolu göründü.

Bağımsız tüketici araştırma kuruluşu Consumer Reports, geri çağrılan araçların, mart ayı öncesi üretilen bir kısım araçlara yüklenen yazılımlarla uyumlu olmayan yeni AEB donanımına sahip olduğunu belirtiyor. Sonuç olarak, sistem aracın önündeki nesneleri veya yayaları algılamayabiliyor.

Geri çağırma dünya çapında toplam 736.430 otomobili etkiliyor ve bunlardan 120 bininden biraz fazlası Amerika Birleşik Devletleri yollarında dolaşıyor. ABD’de etkilenen araçlar 9 Kasım 2018 ile 11 Mart 2020 arasında üretildi ve şirket konuyla ilgili herhangi bir olay veya yaralanmanın bildirilmediğini söyledi.

Volvo bayileri AEB yazılımını ücretsiz güncelleyerek sorunu çözecek. Etkilenen araçların sahiplerine Mayıs ayında ulaşılacak.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.