Yeni Opel Mokka Türkiye’ye ne zaman gelecek? Dizeli olacak mı?

Şehirli SUV veya crossover sınıfında yeni modeller kendini göstermeye başladı. Kompakt sınıftaki 3008, Tucson, Tiguan modellerinden sonra sırada yeni Opel Mokka var. Yeni Opel Mokka Türkiye’ye ne zaman gelecek ve ne zaman satılmaya başlanacak sorusu da cevabını buldu. Hemen belirtelim Opel Mokka dizel isteyenler de karşılık bulacak.

Opel Türkiye tarafından yapılan resmi açıklama ile yeni jenerasyon Mokka’nın satışa çıkış ve diğer detayları belli oldu. Öncelikle belirtelim benzinli ve dizel motor seçenekleri ile yaşamını sürdürmeye devam edecek. Çünkü o bir PSA ailesi üyesi. Yeni benzinli ve dizel motorlar 100 HP ile 130 HP arasında değişen güç seçenekleri sunacak.

Yeni Mokka, Opel’in gelecekte diğer modellerinde de yer vereceği marka yüzü ve yeni dijital kokpiti kullanan ilk model olacak. Bu açıdan öncü role sahip. IntelliLux LED® Matrix far teknolojisi, sürücü için masaj özellikli ergonomik deri koltuk seçenekleri, Apple CarPlay & Android Auto uyumluluğu sunan bilgi-eğlence sistemi gibi özellikler tabii ki olmazsa olmazları arasında. Bazıları standart bazıları ekstra…

Elektrikli otomobil rekabetine Mokka da katılmıştı. Elektrikli Opel Mokka-e’nin hemen peşinden içten yanmalı motorlara sahip yeni Mokka yola çıkıyor.

Artan aks mesafesine (+2 mm) karşın yeni Mokka önceki nesilden 12,5 cm daha kısa. Kompakt boyutlarına karşın beş kişilik bir iç mekan ve 350 litre seviyesinde bir bagaj hacmi olacak. 4,15 metre uzunluğu ile yeni Mokka şehir içinde manevra kolaylığı sağlıyor.

Yeni Mokka; kısa ön ve arka çıkıntıları ile de dikkat çekiyor. Yeni tasarımı ile cesur ve iddialı bir görünüme sahip.

Enine geniş gösteren yapısıyla ön konsol iki geniş ekranı bütünleştiriyor; sadece sürücü tarafında 12 inç ekran bulunuyor. Opel tasarımcıları, Yeni Mokka’nın iç dizaynında, sezgisel bir kullanım ve sürücünün gözünü yoldan ayırmadan fonksiyonlara hakim olabilmesi için temel işlevleri içeren orta konsoldaki kumanda düğmelerinin yerini koruyor.

GS Line donanım seviyesiyle Opel ilk kez Mokka’nın daha sportif görünümlü bir versiyonunu teklifleri arasına ekleyecek. Bu sayede yeni Mokka; standart kapı üzerindeki kırmızı şerit, parlak siyah Vizor, krom yerine siyah dış süslemeler ve logolar, özel ön koltuk döşemesi, kırmızı gösterge paneli süslemesi, siyah hafif alaşımlı jantlar, iki renkli tavan ve siyah tavan seçeneği gibi donanımlarla göz alıcı bir görünüm kazanıyor.

Gelişmiş Hız Sabitleme Sistemi(ACC), Aktif Şerit Koruma, uyarlanabilir ve parlama yapmayan 14 hücreli IntelliLux LED® Matrix far teknolojisi ile bu segmentte benzersiz olma özelliğiyle dikkat çekiyor. Ayrıca 180 derece açılı panoramik geri görüş kamerası ve otomatik park yardımcısı da bulunuyor.

Yeni Opel Mokka Türkiye’ye ne zaman gelecek sorusunun yanıtını da unutmadan verelim: 2021 senesinin ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.