Scania tır ve kamyonları için elektrik ve güneş enerjisini birleştiriyor

Volkswagen AG, elektriğe geçiş sürecinde diğer markalarıyla da çevreci ve ekonomik çözümlere ortak olmaya devam ediyor. Volkswagen Grubu bünyesinden bulunan Scania, plug-in hibrit tır ve kamyon modellerine güç sağlamak için güneş pili kaplı bir treyler geliştirilmesine destek veriyor.

İsveçli nakliye firması Ernst Express tarafından, yanları ve çatısı 140 metrekarelik toplam alanı olan 18 metre uzunluğunda güneş pili kaplı bir treyler çalıştırılacak. İsveç’te güneş panellerinin yılda toplam 14.000 kWh üretmesi bekleniyor.

Güneşli havalar daha çok yakıt tasarrufu sağlıyor

Bir ön çalışmada, İsveç’in ortasındaki operasyonlar simüle edilerek Scania tır ve kamyon modellerinde yüzde 5-10 potansiyel yakıt tasarrufuna ulaşıldı. İsveç’te ilkbahardan sonbahara kadar enerji üretmeye yetecek kadar güneş ışığı olurken, yılın geri kalanında enerji üretimi yetersiz kalıyor.

Buna karşılık, güney İspanya’nın coğrafi konumu nedeniyle yüzde 80 daha fazla güneş ışığı oranına sahip olmasıyla sağlanan yakıt tasarrufu güneşe paralel olarak artıyor. Böylelikle şarj edilebilir kamyon daha fazla mesafe kat edebiliyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.