Yeni Hyundai Bayon İzmit’te üretilecek

Geçtiğimiz ay Türkiye’de ürettiği yeni nesil i20 modelini piyasaya çıkaran Hyundai, mart ayında yollara çıkaracağı yeni B SUV modelinin adını koydu. Yeni i20 platformunda yükselecek Hyundai Bayon, İzmit’te üretilerek, hem Türkiye’de hem de Avrupa’da satışa çıkacak. B segmentinde konumlanan Bayon, Hyundai’nin Avrupa’daki SUV serisine giriş modeli olacak.

Yeni Hyundai Bayon üretimine 2021 yılı ilk yarısında İzmit Ali Kahya fabrikasında başlanacak.

Hyundai Bayon ne demek:

Koreli Hyundai’nin yeni modeline adını verdiği Bayon, Fransa’nın güneybatısındaki Bayonne şehrinden geliyor. Koreli dünya otomotiv devi, yeni Bayon modelini Avrupa pazarı için ürettiğinden adını da yine bir Avrupa şehrinden almaya karar vermiş.

Atlantik kıyısı ve Pirene Dağları arasında yer alan bu Fransız kasabası, yeni modelin kimliğine uygun özeliklere sahip. Ayrıca, yelken ve yürüyüş gibi aktiviteleri sevenler için de en iyi seçenekler arasında sayılıyor.

Hyundai kasaba isimlerini seviyor

Son 20 yılda ürettiği tüm SUV modelleri için dünyanın en popüler şehir ve kasaba isimlerini tercih eden Hyundai, bu kuralı son modelinde de değiştirmedi.

Adını Arizona ve New Mexico eyaletlerindeki şehirlerden alan Tucson ve Santa Fe gibi üç yıl önce B-SUV segmentine dahil edilen ve adını Hawaii’nin büyük adasındaki Kona bölgesinden alan KONA da en bilinen modeller olarak dikkat çekiyor.

Ayrıca, hidrojen yakıt hücreli elektrikli araç NEXO da adını Danimarka’nın popüler tatil adası Bornholm’un en büyük kasabalarından biri olan Nexø’dan alıyor.

Hyundai Bayon, Kona, Tucson, NEXO ve Santa Fe’nin arasına dahil olarak markanın Avrupa’daki en son SUV üyesi olacak ve 2021’in ilk yarısında üretilmeye başlanacak.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.