Yeni S Serisi Türkiye’de: Arka tekerlekleri de dönebiliyor

Türkiye ve dünya bir yandan 2020 yılını tamamlamaya çalışıyor. Öte yandan da otomotivde yeni model lansmanı hareketliliği yaşanıyor. Yeni Skoda Octavia‘nın henüz lansmanı kurumadan Mercedes yeni S Serisi Türkiye’de satışa çıktı. En yüksek fiyatlı Mercedes modellerinden olan S Serisi; ilk çıktığı yıldan bu yana; (70 yıl önce 220 Serisi olarak çıkmıştı) dünya çapında 4 milyon kişinin direksiyonuna geçtiği bir otomobil oldu.

Arka tekerlekleri de 10 derece dönebilen Mercedes’in amiral gemisi; bir çok yeni teknolojiyi seri üretimle buluşturan ilk model olma iddiasını taşıyor. Dünya lansmanı eylül ayı başında gerçekleşen yeni S Serisi S 400 d 4MATIC L versiyonuyla Türkiye’de satışa sunuldu.

Yeni S-Serisi’nde 3 litrelik turbo beslemeli 6 silindirli 330 beygir gücünde motor görev yapıyor ve 700 Nm’lik maksimum torka ulaşabiliyor. Standart donanımdaki 9G-TRONIC otomatik şanzımanın da katkısıyla 6,7 ile 8,0 lt/100 km arasında değişen karma yakıt tüketimi bu büyüklükteki bir motor için dikkat çekecek kadar düşük.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.