Yeni Dacia logosu, 2022 yılında geliyor! Nasıl olacak?

Son zamanlarda otomobil şirketleri marka logolarını değiştirme haberleriyle gündeme geliyor. Peugeot’nun değişen aslanından sonra Dacia da logosunu revize etmeye karar verdi. Yeni Dacia logosu önümüzdeki yıl Dacia modellerinde kendini göstermeye başlacak.

Dacia, 2025 yılına kadar üç yeni SUV modelini tanıtmayı planlıyor. Bu modellerden biri 2024 yılında gelecek olan Bigster. Daha önce ortaya çıkan Dacia Bigster konsept fotoğrafları da yeni logonun nasıl görüneceğine dair ipuçları veriyor.

Formula 1 tekrar Türkiye’de

Yeni Dacia logosu nasıl olacak?

2024 Dacia Bigster’in fotoğraflarından gördüğümüz kadarıyla yeni logo ilk bakışta X’e benziyor. Ancak, daha detaylı incelendiğinde bunların farklı bir font ile yazılmış D ve C harfleri olduğunu görüyoruz. Her iki harfin de keskin ve köşeli olması, mevcut logodan daha agresif bir izlenim veriyor.

yeni dacia logosu

RenaultBlog‘da yer alan bilgiye göre, yeni logo 2022 yılında tanıtılacak ve logonun kullanıldığı ilk model yedi koltuklu Dacia Lodgy olacak. Yeni Dacia logosu ile birlikte Dacia, mavi renge de veda etmiş olacak. Gelecekte markanın rengini yeşil olarak görebiliriz.

Markanın bu değişimdeki hedefi ise imaj değişikliği. Blog’da yazan bilgiye göre Dacia artık yalnızca uygun fiyatlı bir marka olarak algılanmak istemiyor. Tabii yine de uygun fiyatlı otomobiller satma hedefi devam edecek.

En çekici gösterge paneline sahip 10 otomobil

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.