VW yeni serisi, ilk GLX ID.4’le sahneye çıktı

VW yeni ID.4 GTX modelinin dünya lansmanı Berlin’de eski Tempelhof Havaalanı’nda bir hangarda yapıldı. VW elektrikli otomobillerinde 4 çeker sistemini GLX olarak tanımlayacağını duyurmuştu. Etkinliğin en önemli özelliği çift elektrik motorlu dört tekerlekten çekiş sistemi sayesinde ID.4 GTX’in sorun yaşamadan tırmandığı; yüzde 37,5 eğime sahip 525 metrekarelik bir rampa oldu. Rampa, aynı zamanda karma gerçeklik (XR) kurulumu için sahne görevi gördü.

Volkswagen ID.4 GTX bu yıl yaz aylarında ilk olarak Avrupa’da satışa çıkacak. Almanya’da 7.500 Euro hibe başvurusu ile birlikte aracın fiyatı 50.415 Euro’dan başlayacak.

İlk GTX ailesi, olağanüstü gerçek zamanlı gösterinin bir parçası olarak tanıtıldı. Tüm hangar alanını kaplayan bir oyun motoru ve takip sistemi; fiziksel rampayı sanal bir dünyaya çevirdi. Karma gerçeklik performansında gerçeklik ile sanal fantezi arasındaki sınırlar ortadan kalktı.

Yüksek performanslı gerçek zamanlı grafikler ve hikaye anlatımı; trend belirleyen bir prodüksiyon oluşturmak için heykelsi mimari ile birleştirildi. Kameranın bakış açısından, rampa sonsuz bir boşluk haline geldi.

Projeksiyon haritalama olarak bilinen bu teknik için 12 full-HD projektör kullanılırken; araç ve kameralı vinç takibi 32 kızılötesi kamera ile sağlandı. Daha sonra içerikler, aynı zamanda video oyunu geliştirme için de kullanılan Unreal Engine’in 3B gerçek zamanlı grafik sistemi kullanılarak oynatıldı.

https://youtu.be/nKN42lnlAeM

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.