Türkiye’yi yakından tanıyan Renault CEO’sundan teknoloji atağı

Renault Grubu, “Software République” için otomotiv dışından dört Fransız sanayi şirketiyle işbirliği yaptı. Yeni yapının merkezinde Renault Grubu, Atos, Dassault Systèmes, STMicroelectronics ve Thales şirketleri bulunuyor. Türkiye’yi yakından tanıyan isimlerden olan Renault Grup CEO’su Luca Da Meo, anlaşmanın mimari olarak konumlanıyor. Yıllarca Fiat Grubu’nda üst düzey yöneticilik yapan ve bu dönemde TOFŞA için Türkiye’ye sık sık gelen Da Meo, daha sonra Volkswagen Grubu ve Seat’ta üst düzey görevler üstlenmişti. İtalyan isim daha sonra da REnault Grubu’nun başına geçmişti.

Ortaklar, özellikle araç ile çevresi arasındaki bağlantı, simülasyon ve veri yönetimi sistemleri ile; elektrikli araçların şarjını basitleştirecek çözümler üzerinde çalışacaklar. Çalışmalar Guyancourt’taki Renault Technocentre’da yürütülecek.

İlk araştırma yollarından biri, elektrikli bir arabanın uyumlu bir şarj istasyonuna takıldığında otomatik olarak tanınmasını sağlayan yeni bir sistem kuracak.

Yeni yazılım için yapay zekâ, siber güvenlik, bağlanabilirlik, gömülü elektronik sistemler ve sanal ikiz teknolojisi gibi yeniliklerden yararlanılacak. Otomotiv ve teknoloji sektörlerinde beş şirket tarafından oluşturulan bu ekosisteme yeni üyelerin katılımı ve yeni işbirliklerine açık.

Boston Consulting Group, küresel mobilite pazarının 2035 yılında yüzde 60 büyüyerek 11 trilyon Euro’ya erişeceğini iddia ediyor. Bu büyümenin ana kaynağı, küresel mobilite pazarındaki payı yüzde 5’ten yüzde 45’e çıkacak olan elektrikli araçlar, yeni satış sonrası hizmetleri ve diğer katma değerli hizmetler gibi gelişmeler.

Eylül ayında faaliyete geçecek olan beşli grup, 11 trilyon avroluk pazardan pay almayı hedefliyor.

İşbirliğinin üç odak noktası

Yukarıda özetlenen hedeflere ulaşmak için üç ana yol belirlendi:

  • Araç ile aracın dijital ve fiziksel ortamı arasındaki bağlanabilirliği kolaylaştırmak için akıllı sistemler
  • Bölgeler ve şirketler için akış optimizasyonu sağlamak için simülasyon ve veri yönetim sistemleri.
  • Şarj deneyimini kolaylaştırmak için enerji ekosistemi.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.