Renault ve IBM blok zincir projesinin kurucu üyesi oldu

Otomotiv üretiminde dijital dönüşüme büyük katkı sağlayacak blok zincir konusunda şirketler projelerini ortaya çıkarmaya başladı. Groupe Renault ve IBM işbirliğiyle üretimde blok zinciri çözümü sunmak için geliştirilen uluslararası XCEED projesinin kurucu üyeleri de belli oldu. Proje, Coşkunöz Metal Form, Faurecia, Knauf Industries ve Automotive Simoldes iş birliğinde geliştirilip hayata geçirilecek. Projeyle, dünyada bu blok zinciri ağına dahil olan tüm fabrikalara gönderilen ürünlerin özellikleri, kalite uygunlukları XCEED üzerinden paylaşılırken; üretilen parçaların hangi araca takıldığı da birebir takip edilebilecek.

Coşkunöz Holding’in presli sac parça üretimi yapan şirketi Coşkunöz Metal Form; otomotivde dijital dönüşüm alanında önemli bir uluslararası iş birliğine imza attı. Groupe Renault ve IBM iş birliğiyle geliştirilen XCEED (eXtended Compliance End-to-End Distributed- Uçtan Uca Dağıtık Genişletilmiş Uygunluk); blok zinciri çözümü projesiyle Coşkunöz Metal Form tarafından gönderilen ve araçlara monte edilen binlerce parçanın uygunluğu neredeyse gerçek zamanlı olarak takip edilebilecek.

Proje, Oyak Renault’da test edildi

Projenin ortakları, XCEED’in Renault’nun Fransa’daki Douai tesisinde başarıyla test edildiğini ve paydaşların Oyak Renault Otomobil Fabrikaları (Türkiye); Douai (Fransa) ve Palencia’daki (İspanya) tesislerinde projenin ilk kez uygulanacağını açıkladı. XCEED blok zinciri uygulaması şu anda, dünya genelinde lojistik zincirinin her aşamasında her büyüklükteki OEM ve tedarikçilerin kullanımına açık durumda.

Eş zamanlı üretim takibi ve hata oranlarının azalmasıyla Avrupa otomotiv endüstrisine önemli katkı sağlanacak

Tüm Avrupa otomotiv ekosistemini kapsayacak XCEED vasıtasıyla; otomotivle ilgili güncel yönetmeliklere uygun olarak müşteri kalite beklentilerine hızla yanıt verilebilmesi hedefleniyor. XCEED ile blok zinciri teknolojisi kullanılarak araçların üretiminde kullanılan tüm parçaların uygunluk bilgisi; sistemi kullanan tedarik zinciri genelinde paylaşılıyor. Böylece çok uluslu şirketlerden KOBİ’lere kadar tedarik zincirinin her bir parçasıyla eş zamanlı ve güvenilir veri paylaşımı yapılabiliyor ve otomotiv sektörüne bilgiye erişim ve uçtan uca izlenebilirlik anlamında önemli katkı sağlanıyor.

Bulut tabanlı XCEED ile çevik bir yapıya kavuşan üretim takip sistemiyle, bir otomobili oluşturan tüm parçalar takip edilip olası bir hataya erken müdahale edilebilecek. Böylece hata sayısı ve hatalardan kaynaklanan maliyet de düşecek. Üretim hattı ve stok takibi kolaylaşacak.

CMF Genel Müdürü Barış Murat Karaadak

Coşkunöz Metal Form Genel Müdürü Barış Murat Karaadak; “Otomotiv sektörünün önde gelen dijitalleşme hareketlerinden biri olan XCEED’in kurucu ortaklarından olmak heyecan verici. Biz geleceğin, dijital ve yalın teknolojik dönüşümlerde olduğunu biliyoruz ve bu doğrultuda böyle büyük çaplı uluslararası bir projenin içinde ilk kurucu üye olarak yer almanın sorumluluğunun farkındayız. Bu global projenin, Coşkunöz Metal Form’un dijitalleşme vizyonu ve yolculuğunda önemli bir adım olacağına inanıyoruz.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.