2024 araç kiralama sektörünü neler bekliyor

Araç Kiralama Sektöründe 2024 Yılı Öngörüleri: SIXT Türkiye ve Borlease Genel Müdürü Yiğit Aras'tan İlginç Bir Tahmin

Araç bulunurluğu ve hızla artan oto fiyatları derken, 2024 için ilginç bir öngörü araç kiralama şirketi Sixt Türkiye ve Bor Leasing Genel Müdürü Yiğit Aras’tan geldi.

SIXT Türkiye ve Borlease Genel Müdürü Yiğit Aras’tan ilginç bir öngörü

2023 yılı araç kiralama sektörü için oldukça hareketli bir yıl oldu. Otomobil fiyatlarındaki artışlar, araç bulunurluğu sürecine geçilmesi ve artan talep, araç kiralama sektöründeki büyümeyi tetikledi. SIXT Türkiye ve Borlease Otomotiv Genel Müdürü Yiğit Aras, 2024 yılı için de bu büyümenin devam etmesini beklediklerini ve yüksek yatırım maliyetleri nedeniyle araç kiralamanın oldukça iyi bir opsiyon olacağını öngörüyor.

SIXT Turkiye ve Borlease Genel Muduru Yigit Aras
Sixt Türkiye ve Borlease Genel Müdürü Yiğit Aras

Genel Müdür Aras’ın öngörüleri:

  • 2024 yılında araç kiralama taleplerinde önemli artışlar yaşanacak.
  • Kısa ve uzun dönem araç kiralama sektörleri büyümeye devam edecek.
  • Ekonomik araçlara talep devam edecek, ancak ekonomik plus, SUV ve premium araçlara da yatırım artacak.
  • Turizm sektörünün toparlanması araç kiralama sektörünü de olumlu etkileyecek.
  • Elektrikli araç kiralama yaygınlaşacak.
  • Mobilite çözümleri öne çıkacak.
  • Dijitalleşme ve otomasyon sektörde daha fazla yer alacak.

SIXT Türkiye’nin 2024 yılı planları:

  • Halen 5 bin adetlerde olan araç filo büyüklüğünü 8.500-9.000 adede çıkarmak.
  • Yeni şubeler açmak.
  • Aras, 2024 yılında da müşteri odaklı yatırımlar ile büyümeyi hedeflediklerini ve Estasyon markası ile elektrikli araçlara şarj hizmetini yaygınlaştırmak için adımlar atacaklarını da sözlerine ekledi.
  • SIXT Türkiye’nin büyüme planları içerisinde alt bayilikler verme kararları öne çıkıyor. SIXT Türkiye İstanbul Havalimanı, İzmir Havalimanı, Ankara  Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı gibi ya da şehir içerisinde çok önemli noktalarda bulunuyor. Stratejik illerde ise otomotiv bayileriyle yol almayı tercih ediyor. Bugün 10 adet alt bayiliği bulunuyor. Bu yıl içerisinde 23 bayiye ulaşmayı ve toplamda 22 kurumsal ofisiyle birlikte 45 SIXT Türkiye ofisi ile hizmet vermeyi hedefliyor.
  • Şu an itibariyle 22 il’de bulunuyor. Yeni yapılanmalarla birlikte il sayısı 27’ye çıkacak.

Bor Holding yapılanmasında otomotiv bölümü ana grubu oluşturuyor. 2019 yılında iflas masasından satın alınan Sixt Türkiye ve Borlease ile kiralama sektöründe faaliyet gösterilirken, Estasyon ile elektrikli araçlar şarj altyapısı ve istasyonları yaygınlaştırılıyor. Magdeburger Sigorta ile başta KOSKA olmak üzere sigortacılık faaliyetlere yürütülüyor.

Sixt Türkiye, dünyanın en büyük üçüncü araç kiralama şirketinin Türkiye isim hakkını temsil ediyor. 2500 civarında kiralık araç kontratına sahip. Bor Lease ise yine 2500 adet civarı araç kontratı ile halka açık olarak faaliyet gösteriyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.