Telefon, tablet, pompadan sonra Xiaomi elektrikli otomobile hazır olun

Apple, Sony, Huawee gibi sektör dışı markalardan sonra Çinli teknoloji devi Xiaomi elektrikli otomobil piyasasına giriyor. Çinli teknoloji devi, Pekin’de yıllık 300 bin elektrikli araç üretebilecek tesis yatırımına başlayacağını duyurdu. Yatırımın iki etapta tamamlanacağı belirtilen açıklamada, üretimin yanı sıra satış ve araştırma-geliştirme bölümlerinin de Pekin’deki tesiste konumlanacağına dikkat çekildi.

Otomobilin yeni markaları Apple, Xiaomi, LG, Oppo, Huawei…

Şirket, geçtiğimiz Mart ayında elektrikli otomobil pazarına 10 yılda 10 milyar doları bulan yatırım yapacağı sözünü verdi. Xiaomi, elektrikli otomobil iştiraki için gerekli başvuruları ağustos ayında tamamladı.

150 yıllık geleneksel otomobil üreticilerinin de yoğunlaştığı elektrikli araç üretimi, Apple başta olmak üzere pek çok devin iştahını kabartıyor. Tesla’nın 600 bin adetlik araç satışına karşın en değerli otomotiv şirketi olması; Rivian’ın tek bir araç üretmeden yüzmilyonlarca dolara ulaşan piyasa değeri Çinli şirketlerin karı atağını getiriyor.

Apple için Iphone üreten Foxconn Byton M-Byte adıyla ilk elektrikli aracını 2022’nin ilk çeyreğine kadar seri üretime alabilmeyi amaçlıyor.

Mercedes’ten 700 kilometre menzilli yeni elektrikli araç!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.