Tesla Türkiye yol haritası belli oldu, yeni CEO işe başladı

Bir dönem İstanbul Zorlu Center’da yer bile tutmuştu. Satış sonrası hizmetleri için de anlaşmıştı. Tam resmen satışa çıkacakken, ABD ile Türkiye arasındaki ticari krize ve artan vergilere kurban gitmişti. ABD’den ithal edilen otomobillerin vergisinin yükseltimesi nedeniyle önü kesilmişti. Dünyanın en değerli otomobil markası, elektrikli otomobil üreticisi Tesla’dan söz ediyoruz. Tesla Türkiye operasyonu için geldi geliyor, gelemedi haberlerinin ardından ünlü markanın yol haritası üzerine Hürriyet’ten Eyüp Serbest imzalı son haber dikkat çekti. Habere göre Tesla Motorları adıyla kurulan şirket, yeni CEO’sunu transfer etti; yeniden yapılanmasını tamamladı; ve Türkiye’de satışa çıkaracağı modelleri belirledi. Şirketin Türkiye operasyonunun başına uzun yıllar Alman havacılık devi Lutfhansa Genel Müdürlüğünü yürüten Kemal Geçer CEO olarak transfer edildi.

Habere göre transferi bizzat Elon Musk sessiz sedasız yürüttü. Şirketin yapılanması tamamlandıktan sonra satıya çıkacak modeller belirlendi. Amerikalı elektrikli araç markası 2022 yılı sonuna kadar Tesla Model X, Model Y, Model 3 ve Model S serisini Türkiye pazarına çıkaracak.

Tesla, neden 1.1 milyar avroluk AB fonunu istemedi

Bunun için Elon Musk, Tesla Motorları Satış ve Hizmetleri Limited Şirketi 710 bin TL’lik kuruluş sermayesini 2021 aralık ayında 50 milyon TL artırdı.

Türkiye Tesla Motorları CEO’luğunu üstlenen Kemal Geçer, 2015 yılında üstlendiği Lutfhansa Türkiye ve Irak CEO’luğu görevini başarıya sürdüren genç ve dinamik bir yönetici. Geçer üç kez 40 yaş altı başarılı CEO ödülü de aldı.
Kaynak: Bu haberde Hürriyet’ten Eyüp Serbest’in haberinden yararlanılmıştır.
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.