Yeni Renault Austral iç mekânı koza şeklinde tasarlandı

Geçtiğimiz günlerde ters ışığın ardında silüetini gösteren Renault Austral, yeni iç mekânı ile farklı bir boyut kazanıyor. Çizim olarak paylaşılan iç mekânda doğuşu ve ferahlığı simgeleyen koza teması kullanılıyor. OpenR teknolojisiyle de Megane E-Tech gibi ailenin diğer yeni üyeleriyle aynı teknolojiyi paylaşıyor.

Renault, tamamen yeni bir model olarak C-SUV rekabetine dahil olacak Austral’de tek bir ayrıntıyı bile atlamak istemiyor. Renault tasarım ekibi, Austral’in yolcu kabininde; enerjik görünüm, rahatlık hissi ve kalite detaylarının en iyi şekilde ortaya çıkması için çalışmalarını sürdürüyor.

Henüz çizimi paylaşılan Austral’in iç tasarımı tüm geleneksel SUV özelliklerini taşıyor. Yolcu kabinine bakıldığında segmentinin üzerini hedefleyen premium esintilerinin kabinde yer aldığı görülüyor.

Yeni Renault Austral iç mekânı koza hissi yaşatıyor

Kapı panellerini yüksek konumlandırarak güvenlik hissi yaratan Renault, kullanıcılarında koza etkisi yaratmak istiyor. Gösterge panelinin mimarisiyle ince ve geniş bir görünüm kazanan yüksek orta konsol, yolculara belirgin bir kokpit hissi veriyor. Genel tasarım, araca dinamik yönünü veren açılı çizgiler üzerinden oluşturuluyor.

Modüler kokpit, ekstra depolama sağlayan ve OpenR Link multimedya sisteminin kullanımını kolaylaştıran geniş sürgülü kol dayamasıyla başlayan birden fazla saklama alanına sahip. Konsolda iki büyük depolama alanı ve akıllı telefonların şarj edilebildiği bir alan bulunuyor. İç mekândaki tüm saklama alanları bir araya getirildiğinde 30 litreden fazla bir depolama alanı ortaya çıkıyor.

Koza etkisini artırmak için tavanda ve ön cam direklerinde benekli bir kumaş kullanılıyor. Konfor odaklı koltuklarla birlikte şaft tünelinin ortadan kalkmasıyla araç içinde geniş ve rahat bir alan oluşturuluyor. Ayrıca, çok yönlü koltuklar katlanabilir ve kayar bir yapıya sahip. Bu da yeni Austral’de araç içi etkileşimi kolaylaştırıyor.

OpenR teknolojisiyle araç içi yolculuk deneyimi artırılıyor

Renault Austral yeni iç mekânı, keskin tasarım, konfor ve güvenlik hissiyle koza algısını yaratırken kullanıcı odaklı yeni teknolojileri bünyesinde barındırıyor. Deneyimin merkezinde olan yolcular, OpenR teknolojisiyle de modern kokpitte hem alanı paylaşmanın hem de kişisel alanlarına sahip olmanın keyfini çıkarıyorlar.

OpenR, L şeklindeki bilgi-eğlence sistemi, orta panodan sürücü gösterge alanına kadar uzanıyor ve toplam 24,3 inçlik bir alan kaplıyor. Sezgisel ve bağlantılı sistem, aracın hemen hemen tüm özellikleri içeren kontrol özelliklerine sahip.

Google Otomotiv Hizmetleri ile geliştirilen son teknoloji ürünü, parlak ve gösterge paneli üzerindeki koruyucuya gerek kalmadan yansımaları önleyebiliyor. Panel, göze çarpmayan yerleşik dikey hava deliklerine sahip ve kareleştirilen direksiyon simidiyle sürücüye engelsiz bir görünüm sağlıyor.

En yeni bağlantılı ve akıllı çözümlerle donatılan OpenR Link arayüzü; Android Auto ve Apple CarPlay’in yanı sıra özel Google arama özelliği ve Google Haritalar uygulamalarını içeriyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.