ABD’de 3 F1: 40 yıl sonra Formula 1 Günah Şehri’ne geri dönüyor

Amerikalı patron, Formula 1 yarışlarını satın aldıktan sonra, kimliğine Amerikalı yazacağı son hamleyi de başlatıyor. Formula 1 Las Vegas yarışı 40 yıl sonra geri dönüyor. Avrupa odaklı yarış son olarak 1981 ve 1982 yıllarında Las Vegas’ta düzenlenmişti.

F1 CEO’su Stefano Domenicali konuyla ilgi şunları söyledi: “Gezegendeki en iyi yarış, dünyanın eğlence başkentinde yapılacak. Formula 1’in büyük bir ivmesi var ve dünya çapında büyüyoruz. Amerika Birleşik Devletleri bizim için büyük bir odak noktası, buna hiç şüphe yok.”

Belki de bazılarımızın iddia ettiği gibi Netflix‘teki Formula 1 dizisi Drive to Survave etkili oldu. Belki 2022 yılının ilk iki yarışında alevlenen ve son tura kadar gaz kesmeyen büyük heyecan çekici geldi. Ya da bu üst düzey yarış organizasyonunu 4.4 milyar dolara satın alan Grubun (Liberty Media) Amerikalı olması kader çizgisinde yeni bir etabı başlattı.

Her ne ise ama bir gerçek var ki 2023 yılında Formula 1 için ABD’de 3 yarış koşulacak. En son 40 yıl önce Las Vegas’taki Caesars Palace otelinin önünde start verilen bir yarıştı F1.

Şimdilik açıklanan son takvime göre ABD, 2023 yılında üç yarışın yapılacağı tek ülke olacak. F1, 2012’den bu yana Austin, Texas’taki Circuit of the America’s pistinde yarışıyordu. 2022 mayıs ayında Miami’de yapılacak yarış ABD’deki aynı yıl yapılan ikinci yarış olarak kayıtlara geçecek.

Başkaca bir sürpriz olmazsa Mexico City ve Montreal’de takvimlenen yarışlar da dikkate alındığında, önümüzdeki sezon F1 Kuzey Amerika’ya beş kez konuk olacak.

Kuzey Amerika’ya yoğunlaşan böyle bir yarıya ticari açından Amerikalı bir kadın veya erkek pilot çok daha dikkat çekici olabilir.

Formula 1 Las Vegas takviime girdi
Formula 1 Las Vegas son olarak 40 yıl önce start almıştı.

Mayıstaki Miami F1 biletleri bir günde tükendi

İlgililere göre ABD’de 2016 yılına gelindiğinde F1 farkındalığı çok düşüktü. Aradan geçen zamanda Formula 1’e ilgi arttı ve büyük bir kalabalık topladı. Bilindiği gibi Amerika için en büyük otomobil yarışı Nascar‘dır. Bu ünlü yarış, günah şehri olarak da anılan Las Vegas yakınlarındaki oval pistte düzenleniyor.

Bir başka önemli yarış IndyCar, F1’in Amerikan versiyonu olarak tanımlanabilir. Yol ve sokak parkurlarının yanı sıra pistleri de içeren karıyık bir rekabet sahasıdır. Ancak Avrupalı ​​sürücüler IndyCar’a geçerken bile bu yarış F1 ile rekabete giremedi.

Nevada Valisi Steve Sisolak, şehrin yarış hafta sonu 170.000 ziyaretçinin 400.000 gecelik otel odası ve tahmini yarım milyar dolarlık ekonomik etki yaratmasını beklediğini söyledi.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.