Egea, 71 ilde en çok satılan model oldu

Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, otomotiv pazarında yılsonu 750 bin adetlik pazar hedefinin güncelliğini koruduğunu söyledi. Çip başta olmak üzere üretime yönelik malzeme tedarik sıkıntısının sürdüğünü belirten Aytaç, “2022 yılının ilk iki ayında pazarda toplam satışlar 88 bin adet seviyesinde kaldı. Bu genel ortalamaya göre düşük bir rakam oldu. Ancak devam eden aylarda satışlarda artış olacak. Beklentimiz 2022 sonunda geçen yılın pazar büyüklüğüne ulaşılacağı yönünde.” dedi.

Fiat olarak geçen yıl 73 bin binek araç satışıyla yüzde 13 pazar payı; 48 bin 143 hafif ticari araç satışıyla yüzde 27,7 pazar payı aldıklarını kaydeden Aytaç, bu yılın ilk 2 ayında ise 13 bin 683 adetlik satış ile yüzde 15,6’lık pazar payı aldığını; binek araçlarda yüzde 12, hafif ticari araçlarda yüzde 27,3 pazar payı elde edildiğini söyledi.

2015 yılında yola çıkan Fiat Egea’nın 354 bin adetlik iç pazar satışına ulaştığını anlatan Aytaç, “Geçen senenin başında Cross gövde seçeneğini aileye ekledik. Tofaş’ta üretilen ilk crossover model olan Egea Cross pazardaki ilk yılında Türkiye’nin en çok satılan crossover’ı oldu. Egea Cross ilk yılında % 3,4 pazar payı aldı. 21 bin adetlik satış rakamına erişti.
Egea, geçen yıl 71 ilde, Fiat markası ise Türkiye’nin 67 ilinde liderdi.” dedi.

Egea’da bir süredir listede bulunmayan otomatik şanzıman seçeneği yeniden 2 motorla birlikte tüm model serisinde yola çıktı. Fiat ailesinde ilk kez kullanılan 7 ileri ıslak kavramalı otomatik şanzıman, 1.6 litrelik Multijet 130 hp dizel motorla birlikte satışa sunuldu. Egea sedan, HB, Cross, SW ve Cross Wagon modellerinde bu şanzıman dizel motorla birlikte alınabiliyor.

Egea Hybrid modeli de yine 1.5 litrelik Firefly benzinli motorla birlikte otomatik şanzımanla kombine edilerek Egea sedan, HB, Cross, SW ve Cross Wagon modellerinde tercih edilebiliyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.