Tesla Ceo’su Elon Musk Twitter’a da ortak oldu

Otomobil ve teknoloji. İkisi de artık aynı otobanda gidiyor. Bu birlikteliğin rekabet mi işbirliği mi getireceği hala bir karara bağlanmadı. Son ipuçlarından biri işbirliğinden yana gelmiş gibi. ABDLi iki şirketin ortaklığını içeren haber dünya basınında üst sıralarda. Tesla’nın tek kaptanı Musk, Twitter hisselerinin yüzde 9,2’sine denk gelen 3 milyar dolarlık alım yaptığını açıkladı. Açıklama ile birlikte twitter hisseleri yüzde 23’den fazla prim yaptı.

Elon Musk artık twitter’ın da ortağı oldu.

Otomotiv şirketlerinin gizli patronları kimler:

Henry Ford, Benz, Daimler ilk akla gelenler. Peugeot ailesi, Quandt ailesi halen etkin zenginliklere sahipler. Dünyanın en zengin 25 ailesi, dünyadaki servetin 1.5 katrilyon dolarını kontrol ediyor.

Geçtiğimiz yıl dogcoin adındaki varlıksız bir sanal paraya taklalar attıran, bitcoin fiyatını alım satımıyla etkileyen Elon Musk, bu kez twitter değerini masa üstüne almış gibi görünüyor.

Dünyanın en zengin isimlerinden olan Tesla CEO’su Elon Musk, twitter’ı en etkin kullanıcılardan biri. Şirketinin kamu oyuna mesajlarını, yeni modellerini twitter üzerinden duyuran Musk, bu nedenle şirketinde pazarlama birimi istihdam etmiyor. Kurumsal iletişim tarzı yaklaşımlara da inanmıyor. Tesla adına sadece Elon Musk konuşuyor ve şirketinin uluslararası yöneticileri de onu twitter üzerinden takip ediyor.

Tesla Türkiye de geçtiğimiz yılın son günlerinde yeniden yapılanmaya başladı. Bir kaç ay içinde ön satışla araç satışına başlamayı planlayan şirket; dolu bir Passat fiyatına elektrikli Tesla modellerini satmayı hedefliyor. Almanya’da üretime başlayan Berlin Gigafactory ile vergi avantajı yakalayacak Tesla’nın Türkçe mesajlarını twitter’da görebiliriz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.