Renault elektrikli araç üretim planlarında Fransa başrolde

Renault elektrikli araç (EV) değer zincirini Fransa’da yoğunlaştırırken; aynı zamanda içten yanmalı motor faaliyetlerini de ayırmaya hazırlanıyor. Avrupalı otomotiv üreticilerinin elektrikli araçlarını üretecekleri tesislerin planlamaları yerine oturmaya başladı. Mercedes, BMW ve Volkswagen’in anavatanları Almanya’yı elektrikli araç üretim üssü olarak belirlemesinden sonra; Renault da Fransa’yı elektrikli araç üretim üssü olarak belirledi. Beklentiler de bu yöndeydi. İçten yanmalı motorlara sahip araçların üretiminde yeni ortaklıklar (Türkiye’de Karsan’a fason Megane Sedan üretimi gibi) söz konusu.
Renault CEO’su Luca de Meo yaptığı açıklamada, “Elektrikli Renault 4, Renault 5 ve Scenic gibi ikonik modellerin üretim kararı ile Fransa’yı elektrikli araç faaliyetlerimizin kalbi haline getiriyoruz.” dedi. Renault, 2030 yılına kadar tamamen elektrikli araç üreten bir markaya dönüşecek. Ayrıca ittifak ortakları Nissan ve Mitsubishi ile 30 yeni elektrikli modeli piyasaya çıkaracak.
Renault marka elektrikli araçların üretimi için Fransa’yı üs olarak belirledi. Yılda 700 bin elektrikli araç üretecek.

Yılda 700 bin elektrikli Renault geliyor

Renault’nun Fransa’da üreteceği elektrikli araç sayısı için şimdiden yıllık 700 bin adet olarak rakamlaştırıldı. Bu kararın arkasında yatan nedenlerden biri; Fransız hükümetinin covid-19 döneminde elektrikli araç üretimine yönelik milyarlarca avroluk teşvik kararları.

Renault elektrikli araç üretim planları:

Elektrikli Renault 4 konsepti üzerine hazırlanan 4ever Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenecek.
Açıklamadaki diğer ayrıntıları arasında:
  • Cleon’daki aktarma organları fabrikası, 2027 yılında 200 kilovatlık yeni nesil elektrik motorunun üretimine başlayacak. Renault ve yeni ortağı Valeo tarafından geliştirilecek ve mevcut motorlarda olduğu gibi nadir toprak metalleri kullanmayacak. Fabrika, 2024 yılına kadar yılda 1 milyon motor üretmeyi planlıyor.
  • Yeni nesil elektrikli minibüsler, kompakt Kangoo E-Tech (üretim yeri Maubeuge tesisi), orta boyutlu Trafic (üretim yeri Batilly) ve büyük Master (üretim yeri Sandouville) olarak piyasaya çıkacaklar.
  • Renault, 2025 yılına kadar ReKnow programı aracılığıyla 15 bin çalışanını EV faaliyetleri için yeniden eğitmeyi planlıyor. Buna ek olarak, otomobil üreticisi, 2024 yılına kadar Fransa’da eklenecek 2.500 elektrifikasyonla ilgili pozisyonun bir parçası olarak bu yıl 1.000 ek istihdam yarattığını söyledi.
  • Daha detaylı açıklama için verilen tarih ise 8 Kasım 2022.
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.