Mercedes online bayilik konusunda radikal olmayacak

2039 yılında tamamen karbon nötr olma hedefine sahip olan Mercedes-Benz, Bunun için kendi ağının dışında 5. Adımdaki tedarikçilerini bile kontrol edecek. Sürdürülebilir bir üretim için, tamamen sıfır emisyonlu üretim planlıyor. AMBITION 2039 adlı planı için 7-8 yıl içinde bütün modellerini elektrikli araç haline getirecek. Bu arada marka, yeni dönem satışları için online platformu da tartışıyor. Milyonlarca dolar yatırıma sahip Mercedes bayileri için çok önemli olan bu kararı Mercedes Benz Otomobil İcra Kurulu Başkanı Şükrü Bekdikhan ile konuştuk.

2021 yılında 35 bin adet EQ adlı elektrikli araç serisi satışı yapan marka, 2022 yılında şimdiden 85 bin adeti yakaladı. Türkeya’de de 2021 yılında sadece 291 adet elektrikli Mercedes satan marka, 2022 yılı ilk 10 ayında 1179 adeti yakaladı.
Yılı toplamda 15 bir adetlik satışla kapatmaya hazırlanan marka, sadece ik yıl sonra yani 2025 yılında satışlarının yüzde 25’ini elektrikli araçlardan oluşturmayı hedefliyor.

Bu arada Tesla ile başlayan online otomobil satışı konusu Mercedes Benz Otomobil’in de gündeminde. Fakat şirket Tesla kadar radikal bir online satış anlayışına sahip değli gibi görünüyor. Resim kararın 2023 yılı başında açıklanacağını söyleyen Bekdikhan, “Radikal online satışta bayi sadece teslimat noktası görevine sahip. Bunun ne kadar doğru bir durum olduğuna o kadar emin değiliz. Biz kararımızı bayilerimizle birlikte veriyoruz. Onları devreden çıkarmıyor” şeklinde özetledi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.