Türkiye’den vazgeçen Volkswagen, ABD’de tamamen yeni bir fabrika kuracak

Volkswagen, yeni Scout markası için Amerika Birleşik Devletleri’nde kendi üretim tesisini kuracak.

Alman otomobil üreticisi, geçtiğimiz yılın Mayıs ayında elektrikli off-road araç markası Scout’u canlandıracağını duyurmuştu. VW, Scout adı altında 2026’dan itibaren ABD’li müşteriler için Amerika Birleşik Devletleri’nde, tasarlanacak ve üretilecek pick-up ve SUV modeller için bağımsız bir şirket kurmayı planladığını söyledi.

Volkswagen’in elektrikli off-road markası Scout üretimi ABD’de yapılacak

Volkswagen, 1960’larda ve 1970’lerde kamyon ve traktör üreticisi International Harvester tarafından ünlenen Scout ismini, 2026 yılında Amerikan pazarı için tasarlanmış bir elektrikli SUV ve pick-up modelle hayata döndürüyor. Alman üreticinin daha önce Foxconn veya Magna iş birliğiyle yeni şirket için tesis kurması bekleniyordu. Ancak şimdi işler değişti.

Alman otomotiv yayıncısı Automobilwoche’de yer alan habere göre, Volkswagen Grubu yeni Scout markası için ABD’de kendi üretim tesisini kuruyor. Şirket kaynakları, “Tesisi inşa etme kararı bir taslak olarak sunuldu ve karar alındı” dedi.

Scout markasının yanı sıra Audi’nin de ABD’de elektrikli otomobil üretmek istediği açıklandı. Audi’nin Scout ile birlikte tek bir fabrikada üretim yapması ihtimaller arasında yer alıyor. Volkswagen Grubu’nun en büyük rakibi olarak Mercedes ve Ford gibi dev markalarla iş birliği bulunan ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Rivian öne çıkıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.