Mercedes acente sistemine geçti, fiyatta Alman usûlü dedi

Mercedes Benz Türk, otomobil ve hafif ticari araç satışında tek fiyat ve acente uygulamasına geçti. Yeni sisteme göre Mercedes’in Türkiye’deki tüm bayileri artık Mercedes Acentesi olarak çalışacak. Tüm Türkiye’de Mercedes modelleri tek fiyatla satılacak. Satışlar ister acentelerden fiziki olarak, istenirse de online internet üzerinden yapılacak.

Mercedes’in yeni sistemi sert olmayacak 

Alman lüks otomobil devi, Avrupa’da başlattığı merkezi online satış sistemini Türkiye’ye de getirdi. Sistem Avrupa’da sadece otomobil satışlarında uygulanıyor. Türkiye’de bir de ilke imza atan Mercedes Benz, hafif ticari araçların merkezi online satışını da ilk kez Türkiye4de başlattığını açıkladı.

Yeni sisteme göre Mercedes otomobil ve hafif ticari araç almak isteyenler isterlerse siparişlerini internet üzerinden verebilecek. Mercedes-Benz, stok durumunu şeffaf bir şekilde açıklayacak. İthal edilen Mercedes araçların hangi yüzdeyle acentelere ve online satışa ayrılacağı ise modele ve döneme göre değişecek.

Tüm kampanyalar ve finansal destekler merkezi olarak uygulanacak. Mercedes otomobil ile Vito ve Sprinter alanlar tüm Türkiye’de tek fiyatla karşılaşacak.

Sipariş verenler sipariş sürecini şeffaf şekilde izleyebilecek.

Sistem 15 Mayıs tarihinde devreye alınacak

Araç satış sözleşmeleri ve faturalandırma doğrudan Mercedes-Benz Otomotiv üzerinden gerçekleştirilecek.

Dünyanın en değerli lüks otomobil markası Mercedes-Benz, Türkiye’de hayata geçirdiği müşteri odaklı Yeni Satış Modeli’ni duyurdu.

Dönüşümün sancılı olacağını ve bazı aksamalar olabileceğini kabul eden Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, şunları söyledi: “Süreci aylardır bayilerimizin de katılımıyla sürdürüyoruz. Hiç bir bayimiz sistemden ayrılmadı. Dönüşüm kolay değil. Fakat iş modelleri farklılaşıyor ve buna ayak uydurmak zorunlu hale geliyor. Bu dönemde fiziksel ve online iş yapma süreci uygulanacak. Biz şeffaf süreç yürüttük. Genel olarak bir iş kaybı olacağını öngörmüyoruz.”

Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan
Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan

Bayilerin yükü azalıyor

Mercedes bayilerinin yeni sistemde stok maliyeti azalıyor. Yeni dönemde tüm araçlar Mercedes Benz Türkiye Otomobil’in olacak. Test araçları dahil. Acenteler, test sürüşü, araç teslimi, ikinci el araç satışı, satış sonrası hizmetler, aksesuar satışı ve teknik servis gibi konularda çalışacak.

Şükrü Bekdikhan, kompakt segment müşterilerinin online alıma yatkın olduklarını ama üst sınıf Mercedes alanların fiziki alımı ve özel ilgiyi tercih ettiklerini belirtti.

Mercedes-Benz Otomotiv Hafif Ticari Araçlar İcra Kurulu Üyesi Tufan Akdeniz: “Hafif ticari araç satışlarında Yeni Satış Modeli’ne otomobil ile geçen ilk ülkeyiz”

Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Hafif Ticari Araçlar İcra Kurulu Üyesi Tufan Akdeniz
Mercedes-Benz Otomotiv Hafif Ticari Araçlar İcra Kurulu Üyesi Tufan Akdeniz

“Mercedes-Benz’in faaliyet gösterdiği ülkeler arasında Türkiye, hafif ticari araç satışlarında Yeni Satış Modeli’ni uygulayan ilk ülke oldu. Yeni modelimiz sayesinde birçok yeni uygulamayı süreçlerimize dahil ettik. Online konfigüratör ve test sürüşü rezervasyon uygulaması gibi yeni uygulamalar başlıyor. Yeni Satış Modeli’nin devreye alınması sonrasında da araçların müşterimizin taleplerine göre çok daha spesifik olarak konfigüre edildiği filo satışlarında hem Mercedes-Benz olarak biz, hem de acentelerimiz her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz.”

 

BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.