Araba deposuna şeker atılırsa ne olur?

On binlerce lira saydığımız, 3-5 yıl borç altına girerek satın aldığımız yepyeni otomobilimizin, “kilosu 4,75 lira olan” kesme şeker veya toz şeker ile mücadelesi.

Çaya, kahveye şeker katılır ama depodaki benzine katılır mı? Katılırsa ne olur?

Benzin deposuna hiç bir aklı selim insan şeker atmaz, genellikle sokak kültürümüzde birisinin arabasına kötü bir şey yapılmasını düşünüldüğünde dilimizdeki ilk iş depoya şeker atmak olur. 🙂

Peki kim buldu bu şeker işini ?

Aslında işin aslı şöyle,
Çok ilginçtir ama çayımıza atığımız ve saniyeler içinde eriyen şeker, benzinin içine katılınca sıra dışı bir mukavemet gösteriyor ve erimiyor.

Bir bardağın içine koyacağınız benzine ister toz, ister küp şeker atıp, kaşık ile saatlerce karıştırın ama şeker, Temel Reis gibi güçlü kalacak ve erimeyecektir. 🙂

Bu nokta da kafalar karışıyor. Ee, o zaman deponun dibini bulmadığımız sürece sanki aracımıza bir hasar vermeyecek gibi gelebilir.
Ne yazık ki iş böyle değil.

Birisi böyle bir kötülük yapıp depoya şeker atar ise, benzinin içinde erimeyen şeker, arabamızın deposundan, yakıt hattı üzerinden motor bloğu içine kadar ilerliyor.

Geçtiği yol üzerinde eridikçe sakız gibi bir macun haline geleceğini düşünsek de aslında böyle bir tepkime gerçekleşmiyor.

Buraya kadar herşey zararsız gibi görünüyor.

Benzin yolunun sonu olan motor içindeki yanma odasına ulaşan şeker, artık benzinin bujiden çıkan kıvılcımla ateşlenmesi ve yüksek sıcaklıklara ulaşması sonucu karamelize olmaya başlıyor.

Denklem çok basit; fırında hazırlanan krem karamelin üzerindeki tepkime motorun içende gerçekleşiyor. Motor içindeki yanmayla oluşan yüksek sıcaklıkla tepkimeye giren ve eriyen şeker, macun kıvamına gelerek, faciayı başlatıyor.

300/500 beygirlik güç delisi motorlarımız, her ne kadar sağlam olsa da içlerinde hareket eden parçalar, mikron seviyede birbirlerine temas ederek, çalışırlar.

100 mikronun 1 milimetre olduğunu söyleyelim. Bir saç teli kadar 🙂

Birbirleri içinde bu kadar yakın çalışan parçalara erimiş şeker ile saldırırsanız küçükken yediğimiz macunların dişlerimize yapışması gibi tüm parçalara bulaşır ve artık motorunuz çöp olmuş demektir. 🙁

Bu yazımız da benzin ile şekerin aslında masum olduğunu, işin içine giren yanma ve yüksek ısı faktörünün işleri değiştirdiğini öğrendik 🙂

Daha önce yapmadığımız gibi bundan sonra da depomuza şeker atmayalım 😀

1 yorum
  1. Ferhat diyor

    Peki o halde yakıt filtresi denen nane ne işe yarıyor? Nasıl müsaade ediyor şekerin silindire kadar ulaşmasına?

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.