Yeni Mazda 3 kendini gösterdi, 2019’da yola çıkıyor

Bugün kapılarını açmaya hazırlanan Los Angeles Auto Show 2018 içindeki dünya premierlerinden biri kesinleşti. Yeni Mazda 3, LA Auto Show 2018 kapsamında kendini gösterdi. Tamamen yeni baştan tasarlanan yeni Mazda 3 2019 yılı başında önce Kuzey Amerika’da ardından dünyanın diğer ülkelerinde piyasaya çıkacak.

Japon estetiğinin özünü yansıtan olgunlaşmış bir Kodo tasarım dilinin ürünü olarak geliştirilen yeni Mazda 3 ,  genel olarak yalın ve tek bir biçime sahip. Gövdede hafif ve ince çizgiler, karosere ansıyan ışığın bir su gibi akmasını hedefliyor. 

Mazda3 adını kullanmalarına rağmen, hatchback ve sedan modeller farklı birer kişilik olarak tasarlanmışlar. Ama her ikisi de dinamik bir yapı sergiliyorlar.

Mazda, otomobilin insan etrafında tasarlanması konusundaki temel felsefesine dayanarak, otomobilin temel sürüş özelliklerini, hızlanma, dönüş ve frenlemenin tamamen doğal gibi hissedilmesini önemli ölçüde geliştirdi.

Yeni Mazda 3 kalbinde her sürüş durumunda pürüzsüz ve hassas bir gaz kontrolü sağlayan en yeni SKYACTIV-X, SKYACTIV-G ve SKYACTIV-D motorları görev yapacak.

Yeni Mazda 3 alanların sayısı 6 milyonu geçti

İlk kez satılmaya başlandığı 2003 yılından bu yana Mazda 3 alanların sayısı 6 milyonu buldu.  Bu rakam önemli çünkü bu sayede Mazda3, şirketin büyümesini üstlenen hem marka hem de iş perspektifinden küresel bir stratejik model. Yani Honda Civic, Toyota Corolla, Ford Focus neyse Mazda 3 de o.

Yeni Mazda 3 detaylı fotoğraflarını görmek için hemen tıklayın !

Mazda CEO’su Kogai: Premium marka yolundayız ama pahalı otolar satarak değil

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.