Audi A3 yenileniyor, şimdilik kamuflajıyla yola çıktı

Yeni A3, 2019 için hazırlanıyor. 1996 yılında ilk kez yollarla buluşan Audi A3, dört nesilde birbirinden farklı 297 motor v e donanım versiyonlarıyla üretildi ve satıldı.
Yeni A3 Sportback yeni baştan mı yaratılıyor, yoksa facelift mi diye hala kafalar karışık olsa da yeni nesil olarak karşımıza çıkacak. Birinci nesilden sonra aslında aynı sayılabilecek gövde üzerine yenilemelerle ilerleyen Audi 3’ün kamuflajlı fotoğraflarından bir nebze ipuçları yakalayabiliyoruz.
Kendisi ile özdeşleşen açılı C sütunu ile eski nesillerde kullanılan gövdenin devam ettiği anlaşılırken kokpit ve teknolojisinde ise işler biraz daha farklı bir hale gelecek gibi görünüyor.
MQB platformunda Volkswagen Golf’un sekizinci versiyonu, Skoda Scala, Seat Leon ile aynı alt yapıya sahip olacak olan A3 teknolojik bir kaç fark ile Audi olduğunu hatırlatacak özelliklere sahip olması bekleniyor.
Yeni A3 aynı platformundaki kardeşleri ile rekabet ederken ayrıca rakipleri arasında BMW 1 Serisi, Mercedes A Serisi ve Honda Civic gibi sıcak bir pazarda rekabet edecek.

Başta Avrupa’da olmak üzere üç kapı yada coupe ve cabriolet modeller gözden düşerken SUV’lar hızlı bir yükseliş ile ilerliyorlar.

Tamamen yenilenen kokpit ve teknolojik alt yapısı ile abileri olan A4 ve A6 esintileri ile ön görüntüsüne sahip olacak olan A3, arka bölümde ise incelen stop farları ile güncel tasarım modasına uyum sağlayacak.
Motor seçenekleri kesin olmamak ile beraber 1000 cc, 1500 cc ve 2000 cc benzinli motor seçeneklerini VW, Seat ve Skoda’daki kuzenleri ile kullanmaya devam edecek. Henüz kesinlik kazanmasa da yeni A3 için bir de hibrit model  E-Tron teknolojisi dedikoduları mevcut.
Performans sınıfında ise S3 ve RS3 versiyonları ile 2000 cc’den 300 hp ve üzeri güçler ile  yerini korumaya devam edecek. Audi önden çekiş ve her zamanki dört tekerlekten çekiş sistemi olacak. 6 ileri manuel ve 7 ileri çift kavramalı vites kutusu seçenekleri ile motor gücünü tekerleklere aktaracak.
Kamuflajlı olarak yol testleri devam eden A3 Sportback beş kapı ve coupe 2019 yılında yollara inecek. Yakın zamanda daha fazla detay ve görselleri ile tekrar mercek altına alacağız.
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.