Türk tasarımcıdan elektrikli Tesla pickup

Elektrikli otomobille dünyada adından söz ettiren Tesla, yeni modelinde Türk tasarımcı Emre Hüsmen imzası taşıyor. Tesla Model P olarak 2019 ya da 2020 yılında yola çıkması beklenen elektrikli pickup, 400-500 mil menzil hedefliyor. Tesla pickup’ı tasarlayan Emre Hüsmen’in 2005 yılında 18 yaşında başlayan hikayesi ise okumaya değer ayrı bir konu.

Önce kısaca resimlerini gördüğünüz Tesla P’den bahsedelim. İnce farlar ince stoplar, radyatör ızgarasının yerini alan Tesla logo yuvası, alt koruyucular ve iri lastikleri çevreleyen iri çamurluk alanları Tesla’nın pickup görünümünü yansıtıyor. Dört kapılı aracın yerden oldukça yüksek konumlanması off-road bir Tesla geliyor izlenimini de güçlendiriyor.

Tesla P bugün yabancı medyada sosyal medyada geniş yer buldu; üstelik İstanbul orjinli tasarımcı Emre Hüsmen adı da kullanılarak. Peki Emre Hüsmen kimdir?

Bilinen iş geçmişine LinkedIn den ulaşabilirsiniz. Tofaş Fiat, Hexagon Stüdyo, Ford Motor İstanbul, KISKA gibi. Ancak pek bilinmeyen öykü genç yaşta yakaladığı bir fırsatta yatıyor.

2005 yılında 18 yaşında iken Fransız Peugeot’un düzenlediği uluslararası tasarım yarışmasında 800 proje arasında ilk 10 finalist arasına kalan Hüsmen, Peugeot Türkiye’nin bursu ile Kanada’da tasarım eğitimi kazanıyor.

Kanada’da 2 yıl eğitimin ardından İtalya Torino’daki Instituto Europe di Design’dan (IED) kabul alıyor. 2011 yılında master tezi uygulama olarak Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenirken biz Türkiye’den giden otomobil editörleri de bunu haberleştirmiştik.

Emre Hüsmen daha o yıllarda elektrikli otomobile çalışmış; tamamen Li-ion pilli, ScorpION konsept tasarım uygulamasında dört tekerde elektrik motorları yer almıştı. Fiat birkaç master tezi içinden bu tasarımı uygulayıp fuarda sergilemeye değer bulmuştu. Şimdi bakalım Elan Musk Emre Hüsmen’in bu pickup modelini üretmeye karara verecek mi?

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.