Porsche de modaya uydu

Dünyadaki elektrikli araçların sayısı giderek artıyor. Çevreci araçlara yönelen otomobil üreticilerine yavaş yavaş lüks otomobil markaları da katılıyor. Bunun son örneği, Porsche Mission E olarak Frankfurt Otomobil Fuarı’nda karşımıza çıktı. İlk dört kapılı tam elektrikli aracını tanıtan Porsche, aracı kendi DNA’larından vazgeçmeden geliştirdi.

Elektrikli motoru 600 beygir güç üreten araç 15 dakikada yüzde 89 oranında şarj olabiliyor. 500 kilometrelik menzile sahip Mission E, 0’dan 100 km hıza ise yalnızca 3,5 saniyede ulaşıyor. Mission E’nin bir çok sistemi göz ve yüz hareketleriyle kontrol ediliyor. Örneğin ön bölümdeki bir kamera, sürücünün hangi bölüme veya cihaza baktığını anlıyor. Menü ekranına bu bölümü getiriyor. Sürücü de direksiyon üzerindeki kontrol düğmeleri ile istediği seçeneği kontrol edebiliyor.

Alüminyum çelik, karbon fiber ve güçlendirilmiş polimerden üretilen bir gövdeye sahip Mission E’ye, Porsche’nin efsane otomobili 911 Carrera’nın yeni nesli de eşlik ediyor. Yeni Carrera’da kullanılan çift turbolu yeni nesil motor 370 beygir güç üretiyor. 911 Carrera S’te ise bu değer 420 beygir güce çıkıyor. 911 Carrera, PDK şanzıman ile 100 km’de 7,7 litrelik yakıt tüketimi gerçekleştiriyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.