Renault yeni CEO seçildi

Fransız otomotiv devi Renault yeni CEO olarak Clotilde Delbos’u atadı. Şirket Yönetim Kurulu, Grubun yeni yönetimine karar vermek üzere bugün bir araya geldi. Thierry Bolloré’nin Renault CEO Başkanlık görevlerine derhal son verildi. Clotilde Delbos, Yönetim Kurulu yeni İcra Kurulu Başkanı (CEO) atanması süreci tamamlanıncaya kadar, geçici bir süre için bu görevde olacak.

Jose Vincente de los Mozos
Olivier Murguet

Clotilde Delbos’a Olivier Murguet ve Jose Vincente de los Mozos yardımcı olarak atandı. Bu ara dönemde Jean-Dominique Senard Renault S.A.S başkanlığını üstlenecek.

 

 

Bilindiği gibi Renault Grubu’nda Carlos Ghosn ile ilgili 2018 yılında yaşanan mali suçlamalar ve sonrasında yaşanan gelişmelerin ardından Thierry Bolloré bu göreve getirilmişti.

Renault yeni CEO koltuğuna geçen 1967 doğumlu Clotilde Delbos EM Lyon’dan mezun oldu. Kariyerine 1992 yılında Kaliforniya’da başlamış olan Delbos, sonrasında Paris’te Price Waterhouse’da devam etti. 1992’de Pechiney Group’a katılan Delbos, Fransa’da ve Brüksel’de İç Denetim, Hazine, Birleşmeler ve Satınalmalar bölümlerinde çeşitli görevlerde bulundu. Ardından Finans Bölümü Direktörü (Bauxite Alumina ve Uluslararası Ticaret) olarak görev yaptı. Pechiney’in Alcan tarafından satın alınmasından sonra; Delbos 2005’ten 2011’e dek (şirket Apollo Global Management (Özel Sermaye Fonu) ve Fonds Stratégique d’Investissement’e satıldı) Mühendislik Ürünleri Bölümü Başkan Yardımcısı ve İşletme Finans Direktörü olarak görev yaptı. Yeni şirket Constellium’daki son iki görevi ise Finans Bölümü Genel Müdür Yardımcılığı ve Risk Bölümü Direktörlüğü oldu.

Delbos, Groupe Renault’ya 2012 yılında Grup Denetçisi olarak katıldı. 1 Mayıs 2014’te, Groupe Renault Denetçisi Kıdemli Başkan Yardımcılığı görevine ek olarak, Alliance Global Denetim Direktörü olarak görev yaptı.

25 Nisan 2016’da Delbos, Groupe Renault’ya Finans ve Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Ayrıca RCI Banque’nin Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

1 Nisan 2019’da, Groupe Renault Başkan Yardımcısı, Mali İşler Direktörü ve RCI Banque Yönetim Kurulu Başkanı olan Clotilde Delbos, mevcut rolünün yanı sıra İç Denetim bölümünün sorumluluğunu da üstlendi. Delbos, Groupe Renault’nun İcra Kurulu üyesidir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.