Etiler ve Çankaya’dan sonra 3. DS bayii Anadolu Yakası’nda açılacak

PSA Grup markalarından DS Automobiles Türkiye’de büyüme isteğini sürdürüyor. Aylardır süren koronavirüs etkisine rağmen, İstanbul Etiler’den sonra Ankara Çankaya’da ikinci bayiisini açan Fransız lüks otomobil markası, 3. DS showroomu için takvimi ve yeri belirledi.

Türkiye’de Mercedes’in de ortağı ve bayii olan Koluman Motorlu Araçlar patronluğundaki Monde AŞ tarafından tüketicilerle buluşturulan DS, Ankara Çankaya’da 350 metrekarelik teknolojik showroomu ile hizmet vermeye başladı. Şirketten yapılan yazılı açıklamada 3. DS showroomu için 2020 yılının son çeyreğinde İstanbul Anadolu yakasının en prestijli  bölgesi işaretlendi.

Koluman, DS yatırımlarına 2021 ve 2022 yıllarında farklı şehirlerde devam ettirmeyi planlıyor.

DS Türkiye satış hedefi 750 adet

Türkiye’de DS bayileri Koluman A.Ş. iştiraki Monde Motorlu Araçlar A.Ş. tarafından yönetiliyor. Monde Yönetim Kurulu Başkan Vekili Altuğ Erciş, DS olarak 2019 yılını 300 adetlik satışla kapattıklarını söyledi.

Erciş, “Pandemi dönemi de dahil olmak üzere bu yılın ilk 4 ayında 183 adetlik satış yaptık. Ankara’da açılan ve kasım ayında İstanbul’da açılacak ikinci Showroomumuz ile birlikte DS olarak yılı 750 bandında bir satışla kapatmak hedefindeyiz. 2021 yılının ilk çeyreğinden itibaren sedan modelimiz DS-9 Türkiye’ye gelecek.” dedi.

DS Türkiye temsilcisi Koluman kimdir:

1965 yılında mümessillik ve ithalat alanında çalışmak üzere kurulmuş Ankara merkezli Koluman bugün motorlu araçlar, inşaat ve mühendislik, pazarlama ve dış ticaret alanlarında faaliyet gösteriyor.

Şirket, 1984 yılında Mercedes-Benz’in Türkiye’de yeniden yapılanması sırasında Otomarsan’a ortak oldu. Mercedes marka araçların satış ve satış sonrası servis hizmetlerini vermesinin yanı sıra, araç üst yapısı ve montaj işleri de yapmaktadır.

Fortune Dergisi’nin yayınladığı Türkiye’nin en büyük 500 özel şirketi arasında yer alan Koluman’ın yıllık cirosu yaklaşık 1,5 milyar TL’dir. Şirketin en büyük hissedarı Koluman Holding A.Ş., aynı zamanda Mercedes-Benz Türk A.Ş.’nin de ortağıdır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.