Fiat hafif ticari modellerine otonom teknolojisi dönemi başlıyor

Türkiye’de Fiat Doblo ve Fiorino ile Ram Promaster city modellerini üreten Fiat Chrysler Automobiles (FCA), otonom sürüş teknolojileri alanında 4 yıllık teknoloji ortağı Waymo ile hafif ticari araçlara yönelik yeni işbirliğini duyurdu. Bu işbirliğinin ilk adımı olarak Fiat Doblo, Fiorino ve Ducato gibi markanın hafif ticari araçlarında; “Seviye 4 Waymo Driver” teknolojisi devreye alınacak.

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ve Waymo, otonom sürüş teknolojisi ortaklıklarının genişletilmesine yönelik, önemli adımı attıklarını açıkladılar.

Avrupa’da Ducato adıyla satılan; ABD’deki adıyla Ram ProMaster modeline Seviye 4 Waymo Driver sistemini entegre etmek üzere çalışmalar başladı. Çalışma kapsamında, otonom platform olan ‘Waymo Driver’ın, FCA ürün yelpazesinde yer alan; Ram ProMaster hafif ticari modeline yerleştirilmesi sağlanacak.

Böylelikle, ürün dağıtım hizmetleri alanında faaliyet gösteren ve işlerini büyütmeye devam eden ticari araç müşterilerinin; ihtiyaçlarının karşılanması ve otonom sürüş teknolojilerinin taşımacılık alanındaki etkinliğinin artırılması hedefleniyor

Waymo’nun yan tasarımı ABD yollarında yüzbinlerce km test edildi.

Fiat hafif ticari modelleri ulaşımı ve taşımacılığı yeniden tanımlayacak

FCA Fiat’ın teknolojik işbirliği içinde olduğu Waymo kendini insanların ve nesnelerin güvenli ve kolay bir şekilde ulaşımını sağlama misyonuna sahip otonom sürüş teknoloji şirketi olarak tanımlıyor. İlk olarak 2009 yılında “Google Otonom Sürüş Özelliğine Sahip Otomobil Projesi” ile çalışmalarına başladı.

Şirket, bugüne kadar 25 ABD kentindeki devlet karayollarında milyonlarca km otonom test sürüşü ve simülasyon test sürüşü gerçekleştirdi. “Waymo Driver” teknolojisi ise otonom sürüş hizmeti olan Waymo One ile yerel teslimat hizmeti Waymo Via kapsamındaki çalışmaları destekliyor.

FCA markası Chrysler modellerinde denenen Waymo otonom sistemi, Fiat Ticari araçlara da gelecek

2016 yılında Waymo’nun ilk OEM ortağı olan Fiat, Waymo Driver Seviye 4 otonom sürüş teknolojisini ürün yelpazesine yerleştirme çalışmalarını sürdürüyor. İlk olarak Chrysler Pacifica Hybrid van ile otonom sürüş alanında başarı kaydedilmişti. Şimdi ise ulaşım ve taşımacılık alanlarında seviye 4 otonom teknolojisi kullanılarak yeni bir boyut açılması hedefleniyor.

Her iki şirket, farklı coğrafya ve şehirlerde, zorlu hava koşullarında tamamen sürücüsüz bir otonom sürüş hizmeti sunmak adına çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.