Tofaş, endüstri 4.0 5G etabı için Vodafone ile anlaştı

Tofaş, “Özelleştirilmiş Mobil Şebeke” sistemiyle üretim ve kritik hizmetleri lokal şebeke aracılığıyla güvenli, hızlı, düşük gecikmeli ve kesintisiz şekilde sürdürebilecek.

Bursa’da üretim yapan Türk otomotiv devi konuyla ilgili Vodafone ile önemli bir işbirliğine imza atıyor. Tofaş, endüstri 4.0 5G etabı için Vodafone ile anlaştı.

İşbirliği çerçevesinde Tofaş, 1 milyon metrekarelik Bursa fabrikasında Vodafone Business’ın insanları ve nesneleri “Özelleştirilmiş Mobil Şebeke” teknolojisiyle birbirine bağlayacak. TOFAŞ, şu anda kullandığı kablosuz ve sabit network bağlantılarını “Özelleştirilmiş Mobil Şebeke” ile yenileyecek.

“Özelleştirilmiş Mobil Şebeke” sayesinde Tofaş’ın Wi-Fi bağlantısı değiştirilecek, tesisin farklı bölgelerine dağılmış makinelerden ve IoT sensörlerinden veri toplayan Akıllı İstasyonlar’ın ve üretim hattındaki makinelerin bağlantıları sağlanacak.

İnsanların, stokların, araçların lokasyonlarının belirlenmesi ve güvenliğin sağlanması, operasyonel etkinliğin artırılması ile işgücü yönetimine destek sağlanması bu teknolojinin sunduğu diğer avantajlar olacak.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.