Mercedes’ten 700 kilometre menzilli yeni elektrikli araç!

Elektrikli model ailesini genişleten Mercedes cephesinde sıra EQS modeline geldi. Mercedes yeni elektrikli aracı EQS’in tanıtımı için gün sayıyor. Bu sayım devam ederken marka cephesinden, bir elektrikli araç ile ilgili belki de en merak edilen sorunun yanıtı geldi. Mercedes EQS menzili resmi olarak açıklandı.

elektrikli mercedes eqs

Mercedes EQS menzili açıklandı

Aslında Mercedes EQS menzili ile ilgili ilk bilgiyi geçtiğimiz yıl duymuştuk. Şirket, aracın 700 kilometreden daha uzun menzile sahip olacağını açıklanmıştı. Bugüne geldiğimizde, Daimler’ın yıllık toplantısında Daimler CEO’su CEO Ola Källenius bu sayının, Avrupa’nın WLTP normlarına göre, 770 kilometre olduğu duyurdu.

Aracın kalbiyle ilgili ise şimdilik resmi bir açıklama yok. Tabii iddialar, 477 beygir güç ve 759 Nm tork üreten bir elektrikli motora işaret ediyor. Ayrıca EQS’in 600 beygirlik AMG versiyonu da gelebilir.

EQS’te en büyüğünün 108 kWh olduğu birkaç pil seçeneği olacak. Ayrıca araç, 15 dakikalık şarjla 300 kilometre yol gidebilecek.

2021 Cupra Formentor Türkiye’de

yeni elektrikli eqs

Mercedes EQS tanıtım tarihi

Mercedes elektrikli araç ailesinin en yeni üyesi olan EQS’in ne zaman tanıtılacağı da belli. 15 Nisan, Mercedes EQS tanıtım tarihi olarak belirlenmiş durumda. EQS modelini sonrasında ise EQB ve EQE takip edecek.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.