5 Japon el ele: Suzuki, Subaru, Daihatsu, Toyota ve Mazda

Otomobillerin bağlantı teknolojileri her geçen gün gelişiyor. Otomotiv şirketleri de bu alandaki çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak, Suzuki, Subaru, Daihatsu, Toyota ve Mazda’dan oluşan beş Japon devi, yeni nesil araçların iletişim cihazlarıyla ilgili yeni bir anlaşmaya vardı. Bu beş şirket, yeni nesil araçlar için ortaklaşa geliştirmeler yapacak.

Suzuki, Subaru, Daihatsu, Toyota ve Mazda: 5 Japon el sıkıştı

Yeni nesil araç iletişim cihazları için gerekli teknik geliştirmeleri ortaklaşa yapmak ve iletişim sistemlerinin ortak kullanımını teşvik etmek adına yapılan anlaşma son kullanıcıya, daha güvenilir ve daha pratik bir kullanım sunan bağlantı servisleri sağlamış olacak.

2021 VW Polo tüm özellikleri

Son yıllarda otomotivde CASE kavramı ortaya çıkmış durumda. Connected (Bağlantılı), Autonomous (Otonom), Shared (Paylaşımlı) ve Electric (Elektrik) kelimelerinin baş harfi ile oluşturulmuş kavram, otomobilin geleceği olarak görülüyor. Bu alanlarda yapılan teknolojik geliştirmeler de otomobil konseptini bildiğimizin biraz daha ötesine taşıyor.

bağlantı teknolojisi

Bulut hizmetleri, Nesnelerin İnterneti, büyük veri ve yapay zeka gibi alanlarda son zamanlarda hızlı ilerlemeler kaydediliyor. Otomotiv şirketleri de diğer yandan bağımsız olarak araç iletişim cihazları geliştiriyor ve birçok bağlantılı hizmetleri sunmaya devam ediyor. Aynı bağlantılı hizmetlerin sunulduğu durumlarda bile, şirketlerin ilgili kaynakları geliştirmesi ve dağıtması farklı yollardan oluyor.

Suzuki, Subaru, Daihatsu, Toyota ve Mazda ise bu araç iletişim cihazlarının geliştirilmesini ortak bir altyapıya taşıyarak müşterilerine daha güvenli ve pratik bağlantılı hizmetler sunmayı hedefliyor.

Suzuki, Subaru, Daihatsu ve Mazda, Toyota tarafından geliştirilen temel araç iletişim teknolojilerine kendi teknolojilerini dahil ederken, yeni nesil bağlantılı otomobiller için, araçlardan ağlara ve araç iletişim cihaz merkezine ortak bağlantı özelliklerine sahip sistemler kuracaklar.

Tüm bunların sonucunda araçlar ve araç iletişim cihazı merkezi arasındaki iletişim kalitesi daha stabilize çalışacak. Böylece müşteriler ve operatörler arasında daha net aramalar ve daha hızlı bağlantılar kurulabilecek.

Diğer taraftan bu ortaklık sayesinde şirketler, geliştirme yüklerini hafifletecek. Bu da tesis ve personel gibi kaynakların optimize edilmesine olanak sağlayacak.

Yapılan basın duyurusunda, Suzuki, Subaru, Daihatsu, Toyota ve Mazda‘nın insanların yaşamlarını zenginleştiren ve sosyal sorunları çözen hizmetler geliştirme çabalarını sürdürürken, anlaşmaya varılan ortak geliştirme ile ilgili olarak diğer benzer fikirlere sahip ortaklarla işbirliğini de açıkça değerlendirecekleri belirtildi.

Peugeot, yeni 308 gelene kadar dijital gösterge kullanmayacak

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.