Atık otomobil parçaları sanat için geri dönüştürüldü

Uzun bir süredir çevreci çözümlere odaklanılan otomotiv sektöründe sürdürülebilirlik projeleri kendine sıkça yer buluyor. Yalnızca elektrikli otomobillerle değil, sanat etkinlikleriyle de farkındalık yaratmak amaçlanıyor. Sürdürülebilirlik konusu çerçevesinde bir etkinlik de Doğuş Otomotiv tarafından gerçekleştiriliyor.

Doğuş Otomotiv, çevrenin korunmasıyla ilgili farkındalık yaratmak üzere; Türkiye’de nesli tükenme tehlikesi altında olan hayvan türlerine de dikkat çeken bir sanat projesine imza atıyor.

Serginin tamamı atık otomobil parçalarından oluşturulan ve ülkemizde nesli tükenmekte olan Kızıl Geyik, Telli Turna ve doğayı temsilen çam ağacından oluşan üç figüratif eser Doğuş Otomotiv’in Galataport’ta yer alan Doğuş Otomotiv Plus Deneyim Merkezi’nde sergileniyor.

 

Doğuş Grubu’nun kültür-sanat alanında kurduğu sosyal sorumluluk platformu Sanata Bi Yer’in üyesi Eskişehirli heykel sanatçısı Mustafa Tuğrul; Doğuş Otomotiv Yetkili Servislerinden topladığı ve geri dönüşüm için ayrılmış otomobil parçalarıyla farkındalık yaratıyor.

Soyu tükenme tehlikesi altında olan hayvan türlerine işaret etmek amacıyla Kızıl Geyik ve Telli Turna’yı yorumlayan sanatçı, bu iki eserin yanında doğayı temsilen yaklaşık 2.5 metrelik bir çam ağacı figür yerleştirdi.

Bine yakın otomobil parçası kullanıldı

Balatadan bujiye kampanadan pistona kadar bine yakın geri dönüşüme gönderilmek üzere ayrılmış otomobil parçası Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Mustafa Tuğrul’un elinde yeniden hayat buldu. Eserlerin yapımı, yaklaşık 17 gün sürdü. Toplam yarım ton hurda parça, sanatçı tarafından işlenerek, heykellere dönüştürüldü.

Üç figüratif eser Galataport’ta yer alan Doğuş Otomotiv Plus Deneyim Merkezi’nde 7 Aralık- 20 Ocak tarihleri arasında ziyaretçilere sergileniyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.