Dikkat, bu alanda kalırsanız ceza yazılacak
Öncelikle İstanbul’da başlayan kavşaklardaki alanların kırmızı ışıkta boş kalması uygulaması, cezai müeyyidelerle başlıyor. Sözcü’den Ozlem Duvenli’nin haberine göre, EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) kontrolü altındaki kavşaklarda boyalı alanda kalanlar dikkatli olsunlar.
İstanbul’da Beşiktaş Vodefone Arena önündeki Dolmabahçe Kavşağı’nda dikkat çeken boyalı alan, artık sadece yeşil ışıkta serbest olacak. Işık yeşil yansa dahi, bu alanı yeşil ışık süresince terk edemeyecekseniz, bu alana girmemeniz gerekiyor. Eğer trafik ışığınız yeşil yandığında bu alana girer ve kırmızı yandığında çıkış yapamamış olursanız, ceza sizi bekliyor. Trafik var, önüm kapalı bahaneleri sizi cezadan kurtarmıyor.
Boyalı alan can yakacak
Bu cezada mantık, çıkamayacağın alana, girme olarak özetleniyor. Trafik sıkışıklıklarının en önemli ve hassas noktaları olan kavşakların açılması için yapılan bu düzenlemeler, Avrpa ülkelerinde ciddiyetle uygulanıyor.