Ford Ranger yeni 2 litrelik dizel motorla güç tazeliyor

Yeni Ford Ranger ve Raptor yenilenen motoruyla yüksek performans ve üstün yakıt verimliliğini bir arada sunuyor. Yeni 2.0 litre EcoBlue motor yüzde 24’e varan yakıt verimliliği sağlıyor. Yeni Ford Ranger; XLT ve Wildtrack donamım paketleri, 170 PS ve 213 PS gücünde 2.0 litre EcoBlue motor seçenekleri, 4×2 ve 4×4 ile manuel şanzıman ve otomatik şanzıman alternatifleri ile satışa sunuluyor. Yeni 10 vitesli otomatik şanzıman bu sınıfta bir ilk. Yeni Ranger fiyatı ve donanım özellikleri ile SUV sınıfı ile rekabete hazır!

Ford, pick-up pazarındaki en yeni üyesi Ranger Raptor ile seçeneklerini ikiye çıkarıyor. Yeni Ranger’ın ardından Ekim ayında pazara sunulacak olan ve efsanevi Ford F150’den ilham alınarak geliştirilen Ford Ranger Raptor güçlendirilmiş şasi; 213 PS ve 500 Nm üreten yüksek performanslı 2.0 EcoBlue motor; 10 vitesli otomatik şanzımanıyla Ford Performance ruhunu yansıtıyor. Gelişmiş süspansiyon sistemi ve lastikler dışında Arazi Yönetim Sistemi gibi çözümlerle en zorlu arazi şartlarını dize getiriyor.

Yeni Ford Ranger’da yer alan yeni 2,0 litre hacimli EcoBlue Bi-turbo motor; 213 PS güç ve 500 Nm tork değeriyle yerini aldığı 3,2 litre TDCi motora kıyasla daha küçük hacmine karşın; fazladan 13 PS güç ve 30 Nm tork üretiyor. Yeni Ford Ranger; dört tekerlekten çekiş sistemi ve SYNC 3 ile kullanıcılara tamamen yeni çözümler sunuyor. Bu sınıfta yaya algılama özelliğine sahip çarpışma önleme sistemi; ve akıllı hız sınırlama özelliklerini standart olarak sunan ilk pick-up olan yeni Ford Ranger; aktif park yardımcısı da dahil olmak üzere olası bir çarpışmayı önleyen veya etkilerini en aza indiren gelişmiş sürüş destek sistemleri sunuyor.

800 mm (80 cm) ile sınıfının en iyi su geçiş derinliğine sahip olan ve 230 mm yerden yüksekliğe sahip; olan yeni Ford Ranger sürücü ve beraberindeki yolcuların konforunu bozmadan zor arazi koşullarını dize getirmek için tasarlandı. 29 derecelik yaklaşma ve 21 derecelik uzaklaşma açıları asfalt dışı yollarda güvenle ilerlemeye yardımcı oluyor. Üstün off-road performansını 3.500 kg römork çekme kapasitesi ve 1.252 kg yükleme kapasitesi tamamlıyor.

Ford Ranger’’da kullanılan yeni 2.0 litre EcoBlue turbo dizel motor performansla yakıt verimliliğini bir arada sunuyor. Bu motor giriş seviyesinde 170 PS güç ve 420 Nm tork üretiyor ve 8,3 lt/100 km yakıt tüketiyor; ve 216 gr/km CO2 emisyon salım değerine ulaşıyor. Aynı motorun bi-turbo versiyonu 213 PS güç ve 500 Nm tork üretiyor. Bu versiyon 9,2 lt/100 km yakıt tüketiyor ve 228 gr/km CO2 emisyon salım değerine ulaşıyor.

Optimize edilen kompakt boyutlu turbo besleme sayesinde yeni motor yerini aldığı; 2,2 litre hacimli TDCi motora kıyasla özellikle alt devirlerde daha yüksek hava iletimi gerçekleştiriyor; ve böylece tüm devir aralıklarında daha canlı ve atak bir sürüş hissi sunuyor. Ürün gamının tepe noktasını oluşturan bi-turbo versiyonda her iki turbo besleme alt devirlerde yüksek tork üretimi için seri çalışıyor. Üst devirlerde küçük turbo devreden çıkarken büyük turbo yüksek güç üretimi için çalışmaya devam ediyor.

Yeni Ford Ranger ile birlikte sunulan SYNC 3 bağlanabilirlik çözümleri sürüş esnasında her an bağlı kalma olanağı sunuyor. Ford’un basit sesli komutlar veya 8 inçlik dokunmatik ekran üzerinden kumanda edilebilen SYNC 3 iletişim ve eğlence sistemi Apple CarPlay ve Android Auto™ uyumluluğu ile yolculukları keyfe dönüştürüyor.

Yeni Ford Ranger olası çarpışmaları önleyen veya etkilerini azaltan; Yaya Algılama Özelliğine Sahip Çarpışma Önleme Sistemi ve Akıllı Hız Sınırlandırma teknolojileriyle yollara çıkan sınıfının ilk modeli. Sistem, bir çarpışma riski algıladığında önce sürücüyü işitsel ve görsel olarak uyarıyor; ve sürücünün reaksiyon göstermemesi halinde fren pedalı ve disklerin tepki verme süresini kısaltmak üzere; hazırlık yapıyor ve sürücünün hala reaksiyon göstermemesi halinde sistem aracın hızını düşürmek için otomatik olarak fren yapıyor.

Yeni Ford Ranger ilk kez Ford’un Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma özelliğiyle donatılırken; Aktif Park Yardımcısı sürücü sadece gaz ve fren pedalını kontrol ederken direksiyon manevralarını otomatik olarak gerçekleştirerek aracı paralel park alanlarına park ediyor. Şerit Takip Uyarısı, Şerit Takip Yardımcısı, Uyarlanabilir Hız Sabitleme Sistemi; Trafik İşareti Tanımlama Sistemi, ön ve arka park sensörleri, geri görüş kamerası ve standart olarak sunulan; Devrilme Önleme ve Römork Salınım Kontrolü fonksiyonlarına sahip; Elektronik Stabilite Kontrolü gibi donanımlar sürücünün konfor ve rahatlığına katkıda bulunuyor.

Yeni Ford Ranger’da; XLT donanım versiyonunda 170 PS gücünde 2.0 litre EcoBlue ve Wildtrack donanımda 213 PS gücünde 2.0 litre EcoBlue olmak üzere farklı donanım ve motor kombinasyonu bulunuyor. Motor ve donanım seçeneğine bağlı olarak manuel şanzıman dışında otomatik şanzıman ve 4×2 veya 4×4 çekiş sistemi alternatifleri tercih edilebiliyor. Yeni Ford Ranger 200.900 TL’den başlayan fiyatlarla müşterileri bekliyor.

Ford Ranger Raptor gerçek off-road pick-up performansını Ekim ayında Türkiye’ye getiriyor. Ford F‑150 Raptor ilham alınarak geliştirilen yeni Ranger Raptor agresif ve dinamik bir tasarımla dikkat çekerken canlı renkler; bu agresif ve dinamik görünümü tamamlıyor. Dünyanın ilk seri üretim yüksek performanslı off-road kamyoneti olan Ford F‑150 Raptor’dan ilham alınan; yeni ön ızgara yüksek performanslı HID Bi-Xenon farların arasındaki boşluğu tamamen dolduruyor. Zorlu çöl kullanımlarını destekleyecek şekilde tasarlanan; ve LED sis farlarıyla tamamlanan ön tampon tasarımıyla araç gövdesindeki hava akımını optimize ediyor.

Gerçek bir yük taşıyıcısı olan Yeni Ranger Raptor, çeki demirine bağlı olarak 2.500 kg ile 4.635 kg arasında; römork çekme kapasitesi sunarken 1.560 mm ile 1.575 mm ebatlarında kargo alanı; bisikletten motosiklete ve jet skiye kadar birçok outdoor ekipmanını taşıyabiliyor. Kolay açılıp-kapanan bagaj kapağı özel mekanizmasıyla yüzde 66 daha az güç gereksinimi ile bagaj kapağını kolayca açma ve kapama imkânı sunuyor. Yeni Ranger Raptor, ayrıca 850 mm (85 cm) ile sınıfının en iyi su geçiş derinliğini sunuyor.

Farklı zemin koşullarında mümkün olan en iyi performansı sunmak için; Baja, Spor, Çim, Çakıl, Kar, Çamur Kum, Kaya ve Normal olmak üzere farklı sürüş modları ile Arazi Yönetim Sistemi devreye giriyor. Devrilme Önleme Fonksiyonu ve Elektronik Stabilite Kontrolü içeren Ford Stabilite Kontrolü, Römork Salınım Kontrolü, Yokuş Kalkış Desteği, Eğim İniş Kontrolü ve Yük Uyarlama Kontrolü gibi elektronik sürüş destek sistemleri sürüş güvenliğini destekliyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.